Wczytuję dane...

Cena:
675,00 PLN
750,00 PLN
Oszczędzasz 75.00 PLN
Do końca promocji pozostało:

Najniższa cena produktu z ostatnich 30 dni: 750.00 PLN

Model: K-84017

Kod producenta: K-84017

Gwarancja: 2 lata

Realizacja zamówienia: 1 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

 

kurier GLS (14.90 zł) - 1 dzień roboczy

kurier GLS pobranie (18.90 zł) - 1 dzień roboczy

pocztex 48  (15 zł) - 2 dni robocze

pocztex 48  pobranie (19 zł) - 2 dni robocze

paczkomaty  (9.90 zł) - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

 

Dla zamówień powyżej 300 zł - dostawa GRATIS

Koszt wysyłki: Wysyłka gratis!

Zwrot do 14 dni
Możliwość odbioru osobistego
Szybka dostawa

Nakiri to nóż dedykowany do cięcia i szatkowania warzyw, oraz ziół. Prosta klinga bardzo ułatwia przenoszenie produktów. Należy pamiętać, że nóż „nakiri" to nie tasak. Dlatego w zupełności nie nadaje się do rozłupywania dużych kawałków mięsa z kością.

Noże ze stali damasceńskiej są wykonywane zgodnie z kunsztem wytwarzania noży pięlegnowanym od 25-pokoleń przez mistrzów KASUMI.
Ostrze noży wykonane jest z wysokowęglowej nierdzewnej stali VG-10 utwardzonej do poziomu C59-60 stopni Rockwella. Obie strony ostrza są zdobione tradycyjnym wykończeniem typowym dla stali damasceńskiej uzyskanym poprzez skuwanie na gorąco i zawijaniu na ostrzu 32 warstw stali.
Każdy nóż ze stali damasceńskiej firmy KASUMI jest niepowtarzalnym arcydziełem tradycyjnej sztuki rękodzielniczej.
Wyposażony w bardzo wygodną rękojeść z twardego drewna pakka, fenomenalnie ostry jest wyjątkowym narzędziem, które możemy używać w naszej kuchni.

Noże KASUMI są produkowane w mieście SEKI położonym w środkowej Japonii słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Tradycja produkcji noży a wcześniej mieczy sięga XIII wieku kiedy to sławny mistrz Motoshige przeniósł się do Seki gdzie wytwarzał najwyższej jakości miecze pożądane w całej Japonii. Region ten był idealnym miejscem za sprawą odpowiedniej jakości ziemi do temperowania ostrzy, dostępu do węgla drzewnego, czystej wody i bliskości dwóch rzek. Unikalna metoda hartowania ostrza gwarantująca niezwykłą jakość i wysokie walory estetyczne sprawiały że miecze z Seki były ulubionymi mieczami samurajskimi. Przekazywany z pokolenia na pokolenie mistrzowski kunszt jest nadal kultywowany a noże KASUMI bez wątpienia mogą być nazywane specjalnością SEKI.

Cechy produktu

  • ostrze: stal damasceńska
  • 32 warstwy stali skuwanej na gorąco
  • twardość 59-61 HRC
  • ostrze zdobione dwustronnie tradycyjnym wykończeniem
  • bardzo wysoka ostrość noża
  • rękojeść: twarde drewno pakka
  • lekka
  • wygodna w użytkowaniu
  • kształt tasaka
       
Kod produktu K-84017
Przeznaczenie nakiri
Długość (cm) 17
Linia Damascus
Materiał stal damasceńska
Marka Kasumi
Wyprodukowano w Seki / Japonia
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
Polecamy