Cena:
1199,00
PLN
Japoński nóż Santoku z serii Miyabi 7000D to estetyczne narzędzie o wysokiej jakości, które zrobiło wrażenie na profesjonalnych szefach i ambitnych amatorach kuchni. Wyjątkowe ostrze oszlifowane metodą Honbazuke czyni je idealnym do cięcia ryb, mięsa i każdego rodzaju warzyw z wyjątkową precyzją. Każdy nóż ma unikalny damasceński wzór i można go wykorzystać do przygotowania oryginalnych japońskich specjałów i innych potraw, które z pewnością będą główną atrakcją każdego spotkania. Ostrze jest wykonane z rdzenia ze stali węglowej otoczonego przez 64 warstwy twardej stali nierdzewnej dla uzyskania wyjątkowo ostrej krawędzi. Nóż jest następnie poddany złożonemu procesowi hartowania w lodzie (CRYODUR®). Ten proces nie tylko zapewnia ostrzejsze wykończenie noża, ale także czyni go bardziej trwałym, nawet jeśli jest często używany. Tradycyjny uchwyt w kształcie litery D jest imponująco stabilny i łatwy w utrzymaniu, a jego wyjątkowa równowaga zapobiega zmęczeniu podczas pracy. Dodaj odrobinę profesjonalizmu i wygody do gotowania za pomocą noża Santoku. CECHY SZCZEGÓLNE
WYMIARY
|