Cena:
2599,00
PLN
Japoński nóż Sujihiki z serii Miyabi 5000MCD 67 jest wszechstronnym rozwiązaniem i dodatkową atrakcją w Twojej kuchni. Ten długi 24-centymetrowy nóż jest produkowany w mistrzowski sposób przy użyciu doskonałych materiałów, dzięki czemu bez wysiłku tnie wszystkie rodzaje żywności. Jego ostrze inspirowane jest kształtem słynnych japońskich mieczy - katan. Nóż Sujihiki ma ostrze utwardzone lodem (CRYODUR®) z rdzeniem wykonanym z wysokojakościowej stali proszkowej MC66 otoczonej 132 warstwami stali. Specjalny proces hartowania na zimno (przy -196°C) zapewnia twardość, stabilność i ostrą krawędź noża. Obie strony ostrza, dzięki technice Honbazuke, posiadają japoński design i wyjątkowo ostrą krawędź. Uchwyt jest wykonany z najwyższej jakości drewna czarnego jesionu w tradycyjnym kształcie japońskich noży. Jego rozmiar i kształt zapewniają optymalną równowagę, dzięki czemu nóż ten jest przyjemny w dotyku, niezależnie od uchwytu i sposobu cięcia. Dzięki Sujihiki Miyabi 5000MCD 67 możesz cieszyć się przygotowaniem pysznych dań. CECHY SZCZEGÓLNE
WYMIARY
|