Cena:
480,00
PLN
O linii CLASSIC COLOR CLASSIC COLOR marki WÜSTHOF to kolekcja noży inspirowana kolorami i ich wpływem na nasze emocje w świecie kulinarnym. Choć postrzeganie kolorów jest subiektywne, ich wpływ na nasze nastroje i wspomnienia jest oczywisty. Kolor potrafi być magnetyczny i inspirujący, dlatego firma WÜSTHOF z dumą prezentuje serię noży Classic Color. Pięć pięknych odcieni kolorów, takich jak AKSAMITNA OSTRYGA, FIOLETOWY YAM, KORALOWA BRZOSKWINIA, RÓŻOWA SÓL HIMALAJSKA i AROMATYCZNY SUMAK, doda subtelnego akcentu kolorystycznego do Twojej kuchni, tworząc energetyczne chwile pełne inspiracji. Kolekcja CLASSIC oraz CLASSIC COLOR to najrozsądniejszy wybór wśród światowych producentów noży, oferująca aż 70 kształtów ostrzy o długości od 7 do 36 cm. Ta niemiecka firma z Solingen słynie z czystego designu i łatwości użytkowania, co sprawia, że noże te są wybierane zarówno przez profesjonalnych kucharzy, jak i pasjonatów gotowania domowego. Ostrza noży zostały wykute z jednego kawałka stali chromowo-molibdenowo-wanadowej, a ich ostrość osiągnięto dzięki opatentowanej technologii PEtec, wykorzystującej precyzyjny laser. Stal o twardości 58HRC zapewnia długotrwałą ostrość i ułatwia ponowne naostrzenie noża. Rękojeści w pięknych kolorach zostały zamocowane za pomocą mosiężnych nitów w technologii Full Tang, co gwarantuje trwałość i wygodę użytkowania. Marka WÜSTHOF przywiązuje ogromną wagę do jakości swoich produktów, a linia CLASSIC COLOR nie jest wyjątkiem. Klasyczny design idzie w parze z najwyższą jakością wykonania. Cechy produktu
Jak dbać o noże WÜSTHOFNoże WÜSTHOF to synonim najwyższej jakości, dlatego ważne jest, aby zachować ich doskonałe właściwości na długie lata. Po każdym użyciu noże należy umyć w ciepłej wodzie, używając łagodnych środków myjących, a następnie starannie osuszyć. Większość noży WÜSTHOF nadaje się do mycia w zmywarce, z wyjątkiem modeli z drewnianymi rękojeściami z linii IKON. Jednak zalecamy mycie ręczne, ponieważ zmywarka może wpłynąć na trwałość noży. Podczas cykli mycia w zmywarce ostrza mogą się uderzać, a resztki jedzenia, takie jak przyprawy, soki czy sosy, mogą niekorzystnie wpływać na stal. Ponadto, nieodpowiednie detergenty mogą wywołać korozję elementów. CECHY PRODUKTU
PARAMETRY PRODUKTU
|