Cena:
480,00
PLN
Linia CLASSIC COLOR marki WÜSTHOF to wyjątkowa kolekcja noży, która czerpie inspirację z kulinarnego świata i oddziaływania kolorów na nasze emocje. Kolor ma ogromny wpływ na nasze nastroje, uczucia i wspomnienia, dlatego firma WÜSTHOF z dumą prezentuje tę serię noży, aby dodać subtelnego akcentu kolorystycznego do Twojego kulinarnego życia. Poznaj inspirujące kolory: AKSAMITNA OSTRYGA, FIOLETOWY YAM, KORALOWA BRZOSKWINIA, RÓŻOWA SÓL HIMALAJSKA, AROMATYCZNY SUMAK i ciesz się chwilami pełnymi energetyzującej energii. Kolekcja CLASSIC oraz CLASSIC COLOR są najbardziej rozbudowaną kolekcją wśród światowych producentów noży. 70 kształtów ostrzy i rozpiętość długości od 7 do 36 cm daje prymat niemieckiemu producentowi z Solingen. Produkty serii charakteryzuje czysty design i łatwość użytkowania zapewniając komfort w pracy zarówno profesjonalnych kucharzy jak i entuzjastów domowego gotowania. Ostrza noży wykute z jednego kawałka stali chromowo-molibdenowo-wanadowej zaostrzone przy użyciu autorskiej, opatentowanej precyzyjnej laserowej technologii PEtec. Stal o twardości 58HRC jest optymalnym parametrem do zachowania długiej ostrości noża i łatwości jego ponownego naostrzenia. Kolorowe, nitowane rękojeści wykonane są w technologii Full Tang – pełnego trzpienia do którego za pomocą mosiężnych nitów przymocowana jest rękojeść. Jakość przede wszystkim – ta maksyma przyświeca specjalistom marki WÜSTHOF przy tworzeniu produktów. Nie inaczej jest w przypadku linii CLASSIC COLOR. Klasyka nie oznacza kompromisów jakościowych. Cechy produktu:
Jak dbać o noże WÜSTHOF: Noże WÜSTHOF są synonimem najwyższej jakości i jako takie mają służyć użytkownikom przez jak najdłuższy czas zachowując swoje właściwości. W związku z tym pamiętajmy aby umyć je bezpośrednio po użyciu w ciepłej wodzie używając łagodnych środków myjących a następnie ostrożnie osuszyć. Technologicznie prawie wszystkie noże WÜSTHOF nadają się do mycia w zmywarce (z wyjątkiem noży o drewnianych rękojeściach linii IKON). Rekomendujemy jednak mycie ręczne, ponieważ podczas mycia w zmywarce noże narażone są na pewne czynniki, mogące mieć wpływ na ich żywotność. Podczas cykli pracy zmywarki może nastąpić wzajemne obijanie się ostrzy, resztki jedzenia takie jak przyprawy, soki czy sosy mogą mieć niekorzystny wpływ na stal. Również nieodpowiednie detergenty mogą wywoływać na korodowanie elementów. CECHY PRODUKTU:
PARAMETRY PRODUKTU:
|