Wczytuję dane...

Cena:
405,00 PLN
450,00 PLN
Oszczędzasz 45.00 PLN
Do końca promocji pozostało:

Najniższa cena produktu z ostatnich 30 dni: 450.00 PLN

Model: W-1125060403

Kod producenta: W-1125060403

Realizacja zamówienia: 1 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

 

kurier GLS (14.90 zł) - 1 dzień roboczy

kurier GLS pobranie (18.90 zł) - 1 dzień roboczy

pocztex 48  (15 zł) - 2 dni robocze

pocztex 48  pobranie (19 zł) - 2 dni robocze

paczkomaty  (9.90 zł) - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

 

Dla zamówień powyżej 300 zł - dostawa GRATIS

Koszt wysyłki: Wysyłka gratis!

Zwrot do 14 dni
Możliwość odbioru osobistego
Szybka dostawa

Noże serii GOURMET przypominają te serii CLASSIC nie posiadają jednak charakterystycznej kutej nasady.

Ostrza precyzyjnie cięte laserowo ze stali nierdzewnej, dzięki bardzo wysokiemu stopniu twardości 56 HRC są porównywalne pod względem jakości i wytrzymałości z nożami kutymi.

Dzięki swojej niskiej wadze i ergonomii są bardzo wygodne w użytkowaniu. Potrójnie nitowana rękojeść wykonana z materiału syntetycznego jest bardzo łatwa do utrzymania w czystości.

Seria GOURMET marki WÜSTHOF dzięki swoimi walorom użytkowym oraz doskonałemu stosunkowi ceny do jakości będzie idealnym wyborom jako zestaw pierwszych noży dla wszystkich rozpoczynających swoją przygodę w kuchni również tej profesjonalnej.

Cechy produktu
  • Precyzyjnie wycięty laserowo z jednego fragmentu stali chromowo-molibdenowo-wanadowej X50CrMoV15 (stop zapewniający odpowiedni balans pomiędzy odpornością na korozję, twardością i odpornością na pę-kanie)
  • Brak brody pozwala na naostrzenie noża na całej długości.
  • Ostrze jest potrójnie przynitowane do rękojeści nitami wykonanymi z aluminium
  • Technologia Precision Edge (PEtec) zapewnia o 20% ostrzejszą krawędź tnącą noża
  • Twardość 56 ° w skali Rockwella
  • Rękojeść wykonana jest z bardzo wytrzymałego materiału syntetyczne-go - polioksymetylenu (POM) - o ścisłej strukturze molekularnej, odpornej na blaknięcie i odbarwienia
  • Wyprodukowano w Solingen w Niemczech
  • Noże można myć w zmywarce, rekomendowane jest jednak mycie ręczne.
Jak dbać o noże WÜSTHOF

Noże WÜSTHOF są synonimem najwyższej jakości i jako takie mają służyć użytkownikom przez jak najdłuższy czas zachowując swoje właściwości.

W związku z tym pamiętajmy aby umyć je bezpośrednio po użyciu w ciepłej wodzie używając łagodnych środków myjących a następnie ostrożnie osuszyć.

Technologicznie prawie wszystkie noże WÜSTHOF nadają się do mycia w zmywarce ( z wyjątkiem noży o drewnianych rękojeściach linii IKON ). Rekomendujemy jednak mycie ręczne, ponieważ podczas mycia w zmywarce noże narażone są na pewne czynniki, mogące mieć wpływ na ich żywotność. Podczas cykli pracy zmywarki może nastąpić wzajemne obijanie się ostrzy, resztki jedzenia takie jak przyprawy, soki czy sosy mogą mieć niekorzystny wpływ na stal. Również nieodpowiednie detergenty mogą wywoływać korodowanie elementów.

Cechy produktu

  • ostrze: stal chromowo-molibdenowo-wanadowa X50CrMoV15
  • wycięte laserowo z jednego fragmentu stali
  • 20% ostrzejsza krawędź noża dzięki technologii Precision Edge (PEtec)
  • bez brody, możliwość ostrzenia noża na całej długości
  • potrójne nitowanie ostrza do rękojeści
  • nity z aluminium odpornego na korozję
  • rękojeść: materiał syntetyczny polioksymetylen
  • odporny na blaknięcie i odbarwienia
Polecamy