-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.deBuyer
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Cena:
199,00
PLN
MINERAL B - Wyjątkowa Seria Patelni MINERAL B to seria patelni wykonana z najwyższej jakości stali węglowej, pokryta woskiem pszczelim. Warstwa wosku pszczelego chroni patelnię przed utlenianiem. Szybko nagrzewa się do wysokich temperatur i równomiernie rozprowadza ciepło. Dzięki temu świetnie nadaje się do smażenia, grillowania, opiekania mięsa, ryb, podsmażania warzyw. Niezniszczalny uchwyt, zakrzywiony w stylu francuskim, gwarantuje wygodę podczas pracy. Właściwości MINERAL B ELEMENT: Bez żadnych dodatkowych powłok - tylko stal wysokowęglowa! Z czasem użytkowania pokrywa się patyną, która naturalnie zapobiega przywieraniu. Jest równie dobrym przewodnikiem ciepła, jak patelnia żeliwna, ale bardziej odporna na pęknięcia. Brak powłoki non-stick, stwarzającej zagrożenie dla środowiska naturalnego. Nagrzewa się do bardzo wysokich temperatur, dzięki czemu uzyskasz chrupiące wykończenie potrawy. Niezniszczalny uchwyt, zakrzywiony w stylu francuskim, gwarantuje komfort pracy. Wskazówki użytkowania: Nie nagrzewaj pustej patelni, przed każdym użyciem rozgrzej ją z odrobiną tłuszczu. Przed pierwszym użyciem konieczne jest sezonowanie patelni. Zasady pielęgnacji: Po każdym użyciu wyczyść bez stosowania detergentów, spłucz ciepłą wodą, osusz i lekko natłuść. Przechowywać w suchym miejscu. Nie myć w zmywarce. Nadaje się do pracy na wszystkich rodzajach płyt grzewczych. Jak sezonować patelnię? Zalej patelnię cienką warstwą oleju. Smaż olej aż do pojawienia się dymu, po czym ściągnij patelnię z ognia, wylej olej i wytrzyj patelnię papierowym ręcznikiem. Patelnia nabierze ciemnego koloru, co oznacza, że wytworzyła się na niej warstwa węglowej patyny odpowiedzialnej za nieprzywieranie do patelni smażonych produktów. Patelnia deBuyer Mineral B Element 20cm
Sezonowanie patelni ze stali węglowej dla uzyskania efektu nieprzywierającej powierzchni:
|