-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Wusthof
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Cena:
1090,00
PLN
Opis produktuNóż chińskiego szefa kuchni ma kształt tasaka, nie jest jednak przeznaczony do przecinania kawałków mięsa wraz z kośćmi. Jest on używany do cięcia i szatkowania warzyw i przypraw jak i mięsa i owoców. O linii CLASSIC IKONSeria CLASSIC IKON jest idealnym połączeniem ergonomii, znakomitego wyważenia noża, wyjątkowo ostrego ostrza i ponadczasowego designu. Każde ostrze poddawane jest przed ostatecznym ukształtowaniem precyzyjnemu mierzeniu przy użyciu lasera zgodnie z procedurą ostrzenia PEtec opatentowaną przez firmę WÜSTHOF. Dzięki temu określa się optymalny kąt ostrzenia zapewniający największą możliwą do osiągnięcia ostrość. Procedura ta sprawia, że każdy nóż jest zbalansowany, a ergonomicznie ukształtowana rękojeść zapewnia pewny chwyt. Syntetyczny materiał rękojeści jest trwały, łatwy w utrzymaniu w czystości, doskonały do codziennego użytkowania. Charakterystyka noży CLASSIC IKON czyni je idealnym wyborem zarówno przez domowych szefów kuchni jak i profesjonalistów. Cechy produktu
Jak dbać o noże WÜSTHOFNoże WÜSTHOF są synonimem najwyższej jakości i jako takie mają służyć użytkownikom przez jak najdłuższy czas zachowując swoje właściwości. W związku z tym pamiętajmy aby umyć je bezpośrednio po użyciu w ciepłej wodzie używając łagodnych środków myjących a następnie ostrożnie osuszyć. Technologicznie prawie wszystkie noże WÜSTHOF nadają się do mycia w zmywarce ( z wyjątkiem noży o drewnianych rękojeściach linii IKON ). Rekomendujemy jednak mycie ręczne, ponieważ podczas mycia w zmywarce noże narażone są na pewne czynniki, mogące mieć wpływ na ich żywotność. Podczas cykli pracy zmywarki może nastąpić wzajemne obijanie się ostrzy, resztki jedzenia takie jak przyprawy, soki czy sosy mogą mieć niekorzystny wpływ na stal. Również nieodpowiednie detergenty mogą wywoływać korodowanie elementów. |