Cena:
650,00
PLN
Linia CLASSIC COLOR marki WÜSTHOF to wyjątkowa kolekcja noży, która czerpie inspirację z kulinarnego świata i oddziaływania kolorów na nasze emocje. Kolor ma ogromny wpływ na nasze nastroje, uczucia i wspomnienia, dlatego firma WÜSTHOF z dumą prezentuje tę serię noży, aby dodać subtelnego akcentu kolorystycznego do Twojego kulinarnego życia. Poznaj inspirujące kolory: AKSAMITNA OSTRYGA, FIOLETOWY YAM, KORALOWA BRZOSKWINIA, RÓŻOWA SÓL HIMALAJSKA, AROMATYCZNY SUMAK i ciesz się chwilami pełnymi energetyzującej energii. Kolekcja CLASSIC oraz CLASSIC COLOR są najbardziej rozbudowaną kolekcją wśród światowych producentów noży. 70 kształtów ostrzy i rozpiętość długości od 7 do 36 cm daje prymat niemieckiemu producentowi z Solingen. Produkty serii charakteryzuje czysty design i łatwość użytkowania, zapewniając komfort w pracy zarówno profesjonalnym kucharzom, jak i entuzjastom domowego gotowania. Ostrza noży są wykute z jednego kawałka stali chromowo-molibdenowo-wanadowej, a ich ostrość jest osiągana przy użyciu autorskiej, opatentowanej precyzyjnej technologii laserowej PEtec. Stal ma twardość 58HRC, co sprawia, że noże są trwałe i łatwo można je naostrzyć. Kolorowe, nitowane rękojeści wykonane są w technologii Full Tang, co oznacza, że trzpień noża biegnie przez całą długość rękojeści i jest przymocowany za pomocą mosiężnych nitów. Jakość jest najważniejsza – ta maksyma przyświeca specjalistom marki WÜSTHOF przy tworzeniu produktów, a linia CLASSIC COLOR jest doskonałym przykładem tej filozofii. Klasyka nie oznacza kompromisów jakościowych. Cechy produktu:
Jak dbać o noże WÜSTHOF: Noże WÜSTHOF są synonimem najwyższej jakości i jako takie mają służyć użytkownikom przez jak najdłuższy czas, zachowując swoje właściwości. W związku z tym pamiętajmy, aby umyć je bezpośrednio po użyciu w ciepłej wodzie, używając łagodnych środków myjących, a następnie ostrożnie osuszyć. Technologicznie prawie wszystkie noże WÜSTHOF nadają się do mycia w zmywarce (z wyjątkiem noży o drewnianych rękojeściach linii IKON). Rekomendujemy jednak mycie ręczne, ponieważ podczas mycia w zmywarce noże narażone są na pewne czynniki, mogące mieć wpływ na ich żywotność. Podczas cykli pracy zmywarki może nastąpić wzajemne obijanie się ostrzy, resztki jedzenia takie jak przyprawy, soki czy sosy mogą mieć niekorzystny wpływ na stal. Również nieodpowiednie detergenty mogą wywoływać na korodowanie elementów. CECHY PRODUKTU:
PARAMETRY PRODUKTU:
|