Wczytuję dane...

Cena:
689,00 PLN

Model: FPEL18-4123

Kod producenta: FPEL18-4123

Realizacja zamówienia: 1 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

 

kurier GLS (14.90 zł) - 1 dzień roboczy

kurier GLS pobranie (18.90 zł) - 1 dzień roboczy

pocztex 48  (15 zł) - 2 dni robocze

pocztex 48  pobranie (19 zł) - 2 dni robocze

paczkomaty  (9.90 zł) - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

 

Dla zamówień powyżej 300 zł - dostawa GRATIS

Koszt wysyłki: Wysyłka gratis!

Zwrot do 14 dni
Możliwość odbioru osobistego
Szybka dostawa

Kompozytowa deska do krojenia HASEGAWA FPEL18-4123 410x230x20 mm.

 

Deski do krojenia HASEGAWA z serii FRK dedykowane są przede wszystkim użytkownikom domowym. Tak jak w profesjonalnych produktach, jest to opatentowane połączenie rdzenia z drewna liściastego i elastomerowych okładzin na powierzchniach zewnętrznych. Miękka powierzchnia zewnętrzna idealnie absorbuje uderzenia ostrych japońskich noży oraz przedłuża ich ostrość. Daje też lepszą przyczepność krojonych produktów, dzięki czemu nic się nie przesuwa na desce a cięcia są precyzyjne. Połączenie drewna i elastomeru skutkuje zmniejszoną wagą o 30-50% w stosunku do tradycyjnych desek drewnianych czy plastikowych.  

 

Deski HASEGAWA posiadają certyfikat SIAA i spełniają najwyższe japońskie standardy sanitarne przewidziane dla artykułów kuchennych. Otrzymały także dopuszczenie EU 10/2011, EC1935/2004 i JP FOOD Sanit. Law. Powierzchnia desek jest antybakteryjna i może być czyszczona środkami wybielającymi.  

 

Aby zwiększyć stabilność deski na blacie należy podłożyć pod nią matę zapobiegającą ślizganiu się, wilgotną ściereczkę albo wilgotny ręcznik papierowy.

 

Wymiary: 410x230x20 mm

Waga: 1,3 kg

Kolor: czarny

 

 

 

Zalety:

- rdzeń z drewna liściastego zapewnia desce wysoką sztywność i odporność na deformacje (deski z serii FSR i FRK).

- deski z serii NSF nie posiadają drewnianego rdzenia ale za to są ultra lekkie i cienkie.

- niewielka waga pozwala w łatwy sposób przenosić deskę i operować nią w kuchni.

- odporność na wyższe temperatury (okazjonalnie do 90 st. C) pomaga utrzymać deskę w czystości i w łatwy sposób ją dezynfekować.

- antypoślizgowa powierzchnia zapewnia precyzyjne i delikatne krojenie produktów.

- opatentowana struktura powierzchni pozwala zachować ostrość noży przez długi czas .  

 

Użytkowanie i pielęgnacja:

- aby uniknąć przebarwień,  niezwłocznie po każdym użyciu należy starannie umyć deskę delikatnym detergentem i dokładnie ją wysuszyć.

- unikać stosowania podczas ciężkich prac związanych z użyciem tasaka i innych twardych akcesoriów.

- nadmierne krojenie na jednej stronie deski i w niewielkim jej obszarze może spowodować pojawienie się wielu śladów po ostrzu i widoczne zwiększone zużycie. Należy zmieniać strony deski i używać równomiernie obu.

- nie używać światła ultrafioletowego do dezynfekcji deski, może to skutkować trwałymi odbarwieniami.

- widoczne na desce zabrudzenia mogą być usuwane za pomocą odpowiednich środków wybielających.

- wskutek  nadmiernej  eksploatacji jednego obszaru deski mogą się pojawić białe przebarwienia spowodowane kumulacją śladów po cięciu nożem. Jest to tylko efekt wizualny i nie dyskwalifikuje on deski w kwestii użytkowania.

- w przypadku zauważenia drewnianego rdzenia należy niezwłocznie zaprzestać użytkowania deski.

- deskę można myć w zmywarce (za wyjątkiem lekkich desek z serii NSF).

- deskę przechowywać i użytkować daleko od źródła ognia i wysokiej temperatury, gdyż może to spowodować jej deformację.

- nie odkładać na deskę gorących garnków, patelni, naczyń itp.

- deski używać w zakresie temperatur od -30 st. C do 90 st. C.

- jeśli dojdzie do deformacji deski należy ją podgrzać do temperatury około 80°C (np. w piekarniku) a następnie umieścić na płaskiej powierzchni i obciążyć czymś ciężkim. Tak przygotowaną deskę należy pozostawić aż do ostygnięcia.

- nie należy używać deski do innych celów niż krojenie produktów spożywczych.

- zachowaj ostrożność podczas krojenia na desce produktów śliskich bądź zmrożonych.

- nie należy kłaść świeżo usmażonych potraw bezpośrednio na desce, gdyż w wysokich temperaturach materiał absorbuje olej i tłuszcz, powodując odbarwienie lub zaplamienie deski.