Wczytuję dane...

Cena:
2799,20 PLN

Model: HI-82207

Kod producenta: HI-82207

Realizacja zamówienia: 1 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

 

kurier GLS (14.90 zł) - 1 dzień roboczy

kurier GLS pobranie (18.90 zł) - 1 dzień roboczy

pocztex 48  (15 zł) - 2 dni robocze

pocztex 48  pobranie (19 zł) - 2 dni robocze

paczkomaty  (9.90 zł) - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

 

Dla zamówień powyżej 300 zł - dostawa GRATIS

Koszt wysyłki: Wysyłka gratis!

Zwrot do 14 dni
Możliwość odbioru osobistego
Szybka dostawa

Takeshi Saji OBB Black VG-10 Color Nóż Szefa kuchni 18 cm

Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń stal nierdzewna VG-10 okuta warstwami miedzi i mosiądzu
Rękojeść - Róg jeleni, pierścień wykonany z mosiądzu
Twardość - 60-61 HRC
Długość całkowita - 30,5 cm
Długość rękojeści - 11,4 cm
Długość ostrza - 18,0 cm
Szerokość klingi - 5,3 cm
Grubość klingi - 2,1 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny
Waga - ok. 199 g


Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń stal nierdzewna VG-10 okuta warstwami miedzi i mosiądzu
Rękojeść - Róg jeleni, pierścień wykonany z mosiądzu
Twardość - 60-61 HRC
Długość całkowita - 30,5 cm
Długość rękojeści - 11,4 cm
Długość ostrza - 18,0 cm
Szerokość klingi - 5,3 cm
Grubość klingi - 2,1 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny
Waga - ok. 199 g


VG10 została opracowana przez Takefu Special Steel, firmę założoną w 1954 roku i znaną z produkcji laminowanej stali stosowanej w wytwarzaniu noży. W swojej ofercie posiadają szereg stali „serii V”, takich jak V1, V2, V-Toku1, V-Toku2, V-Gin1 oraz serię „V Gold”, która obejmuje VG10. Przez bardzo restrykcyjną politykę eksportową praktycznie wszystkie noże (lub ich głownie) muszą być produkowane w Japonii. Taka zawartość chromu klasyfikuje tą stal jako nierdzewną, ale dodatki molibdenu, wanadu I kobaltu sprawiają że ma ponadprzeciętną agresję i pozwala hartować się nawet do 64 HRC, przy czym najczęściej zostaje na poziomie 60-61 HRC. Odporność VG-10 na rdzę i patynę sprawia że noże kuchenne z tej stali są jednymi z najpraktyczniejszych na start przygody z japońskimi nożami, doskonale też sprawdzą się jako prezent.

Skład stali:

Węgiel: 1%
Chrom: 15%
Molibden: 2%
Wanad: 0,2%
Kobalt: 1,5%

 

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...