Cena:
540,00
PLN
Kup cały komplet !
Tasak marki WÜSTHOF dostępny jest o ostrzu długości20 cm. Idealny do przekrawania kości i odkrawaniu ich od mięsa, ale również na przykład do szatkowania dyni. Łączy relatywnie wysoką wagę, gwarantującą odpowiednią siłę nacisku z poręcznością. Kształt rączki tasaka różni się nieco od typowego dla linii CLASSIC. Rączka jest prostokątna, co upodabnia ją bardziej do tych stosowanych w Azji. Oczywiście nie wpływa to w żaden sposób na cechy użytkowe. Oba świetnie się sprawdzają w kuchni a wybór jest jedynie kwestią osobistych preferencji kucharza. O linii CLASSICCLASSIC marki WÜSTHOF to kolekcja będąca największą wśród linii światowych producentów noży. 70 kształtów ostrzy i rozpiętość długości od 7 do 36 cm daje prymat niemieckiemu producentowi z Solingen. Produkty serii charakteryzuje czysty design i łatwość użytkowania zapewniając komfort w pracy w kuchniach zarówno domowych jak i profesjonalnych. Ostrza noży wykute z jednego kawałka stali chromowo-molibdenowo-wanadowej zaostrzone przy użyciu autorskiej, opatentowanej precyzyjnej laserowej technologii PEtec. Stal o twardości 58HRC jest optymalnym parametrem do zachowania długiej ostrości noża i łatwości jego ponownego naostrzenia. Czarne nitowane rękojeści wykonane są w technologii Full Tang – pełnego trzpienia do którego za pomocą nitów przymocowana jest rękojeść. Jakość przede wszystkim – ta maksyma przyświeca specjalistom z marki WÜSTHOF przy tworzeniu swoich produktów. Nie inaczej jest w przypadku linii CLASSIC. Klasyka nie oznacza kompromisów jakościowych. Cechy produktu
Waga: 630 g Grubość ostrza 4 mm |