-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Kasumi
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Cena:
849,00
PLN
Nóż Kasumi MASTERPIECE Small Santoku 130 mm
Santoku to japoński brat zachodniego noża szefa kuchni. Jego nazwę tłumaczy się jako „trzy zalety”, ewentualnie „trzy cnoty”. Nie bez powodu – nóż ten, z wyglądu stanowiący skrzyżowanie typowego noża szefa kuchni z tasakiem, jest wielofunkcyjny. Sprawdzi się podczas krojenia mięsa, ryb i warzyw.
Cechy charakterystyczne.Flagowy produkt marki Kasumi. Seria Masterpiece to 64 warstwy stali zakute na trzpieniu z unikalnego i opatentowanego stopu VG-10 Gold. Klinga została poddana podwójnemu polerowaniu z dokładnością do tysięcznych części milimetra, i podwójnemu ostrzeniu pod kątem 15 °. Ostrze zahartowane do 62 HRC posiada wysoką twardość a zarazem dużą łatwość regeneracji. Owalna rękojeść została wykonana z micarty w kolorze czarnym a jej profil jest niezwykle ergonomiczny. Każdy nóż z serii Masterpiece zdobiony jest specjalnym i unikalnym znakiem kanji, w wolnym tłumaczeniu znaczącym Arcydzieło. Nieliczni producenci mogą w ten sposób zdobić swoje ostrza co oznacza, że trzymając w ręce nóż marki Kasumi posiadasz produkt unikalny i niemal doskonały.
Dane techniczne:Typ stali: stal VG-10 Gold Arcydzieło sztuki kowalskiej. Noże Masterpiece to opatentowana damasceńska stal typu VG-10, twardość 62 HRC, podwójne polerowanie i podwójne ostrzenie. Czarna rękojeść z micarty i pierścień zabezpieczający. Nikt nawet się nie zbliżył do takiej perfekcji. Marka: Kasumi
|