Cena:
1199,00
PLN
Kup cały komplet !
Aogami Pro Satake Nóż kuchenny Sashimi Yanagiba 24 cmNóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Dane techniczne: Ostrze - rdzewna stal Blue Aogami #2 Rękojeść - drewno wenge Twardość - 61 HRC +/- 1 Długość całkowita - 37,5 cm Długość ostrza - 24 cm Szerokość klingi - 3,0 cm Grubość klingi - 3,7 mm Sposób ostrzenia - jednostronny Waga - ok. 158 g |