Wczytuję dane...
Cena:
168,99 PLN
Model: 803-533
Kod producenta: 803-533
Gwarancja: 2 lata
Realizacja zamówienia: 1 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

kurier - 1 dzień roboczy

poczta24 - 1 dzień roboczy

poczta48 - 2 dni robocze

paczkomaty - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

Koszt wysyłki od: 9.90 PLN
Zwrot do 14 dni
Możliwość odbioru osobistego
Szybka dostawa

Satake Kotori Nóż kuchenny Santoku 15 cm

Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

Dane techniczne:

Ostrze - stal 420J2

Twardość - 56 HRC +/- 1

Długość całkowita - 28 cm

Długość ostrza - 15 cm

Szerokość klingi - 4,4 cm

Grubość klingi - ok. 1.7 mm

Waga - ok.  g

Noże kuchenne Satake Kotori cechuje delikatny, naturalny design i szlachetne wykończenie. Mocne klingi o pełnym trzpieniu wykonano z wytrzymałej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu, co zwiększa ich trwałość i odporność na korozję. Klasyczne, nitowane rękojeści z brązowego materiału Pakkawood wygodnie leżą w dłoni, są odporne na wilgoć i nie kurczą się pod wpływem wysokich temperatur. Noże z tej serii to znakomita propozycja dla osób, które cenią sobie w pracy optymalne rozwiązania.

Główne cechy

Twardość HRC +/- 1: 56
Klinga nierdzewna: Tak
Sposób ostrzenia: Dwustronny Symetryczny
Stal wielowarstwowa: Nie
Materiał rękojeści: Klasyczna nitowana
Rodzaj noża: Nóż kuchenny
Długość ostrza: 15 cm
Typ ostrza: Santoku
Stal: 420J2
Polecamy