Cena:
199,00
PLN
Kup cały komplet !
Satake Swordsmith Black Nóż Deba 16cm Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc. Dane techniczne: Ostrze - stal molibdenowo-wanadowa pokryta czarną powłoką tytanową Rękojeść - polipropylen pierścień ze stali nierdzewnej Twardość - 56-58 HRC Długość całkowita - cm Długość ostrza - 16 cm Szerokość klingi - cm Grubość klingi - mm Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny Waga - ok. g |