Cena:
689,00
PLN
Kup cały komplet !
Opis produktu Nóż szefa jest niezastąpionym najbardziej uniwersalnym nożem, świetnie nadającym się do cięcia, siekania, krojenia w plasterki czy kostki. Dzięki optymalnej wadze i świetnemu wyważeniu sprawdza się również przy cięższym pracach jak krojenie twardych warzyw czy porcjowanie mięsa. Szerokie ostrze można dodatkowo wykorzystać do skrobania oraz przenoszenia przygotowanych składników z deski na patelnię czy do garnka. O linii CLASSIC IKON CREME Dzięki subtelnej, kremowej rękojeści noże serii CLASSIC IKON CREME odznaczają się wszystkimi zaletami produktów serii CLASSIC IKON dodatkowo stając się niezaprzeczalnie przyciągającymi wzrok elementami każdej kuchni. Rękojeść wykonana z materiału syntetycznego, wcześniej nitowanego, bez spoinowo łączonego spełnia najwyższe standardy i pozwala łatwo utrzymać noże w czystości. Dzięki innowacyjnej geometrii głowni ( brody ) noża i ergonomicznemu, zaoblonemu kształtowi rączki, nóż doskonale leży w dłoni i jest przyjazny w użytkowaniu. Ostrze jest ekstremalnie ostre i pozostaje takim przez długi czas. Za sprawą doskonałego rzemiosła cięcie, siekanie i porcjowanie nożami CLASSIC IKON CREME jest prawdziwą przyjemnością. Precyzyjnie wykuty z jednego fragmentu stali chromowo-molbdenowo-wanadowej X50CrMoV15 (stop zapewniający odpowiednią równowagę pomiędzy odpornością na korozję, twardością i odpornością na pękanie) Jak dbać o noże WÜSTHOF Noże WÜSTHOF są synonimem najwyższej jakości i jako takie mają służyć użytkownikom przez jak najdłuższy czas zachowując swoje właściwości. W związku z tym pamiętajmy aby umyć je bezpośrednio po użyciu w ciepłej wodzie używając łagodnych środków myjących a następnie ostrożnie osuszyć. Technologicznie prawie wszystkie noże WÜSTHOF nadają się do mycia w zmywarce ( z wyjątkiem noży o drewnianych rękojeściach linii IKON ). Rekomendujemy jednak mycie ręczne, ponieważ podczas mycia w zmywarce noże narażone są na pewne czynniki, mogące mieć wpływ na ich żywotność. Podczas cykli pracy zmywarki może nastąpić wzajemne obijanie się ostrzy, resztki jedzenia takie jak przyprawy, soki czy sosy mogą mieć niekorzystny wpływ na stal. Również nieodpowiednie detergenty mogą wywoływać korodowanie elementów. |