-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Kasumi
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Cena:
650,00
PLN
Kup cały komplet !
Nóż zwany kuchennym bądź uniwersalnym ma dłuższe i węższe ostrze od ostrza noża szefa kuchni. Świetnie się sprawdza przy krojeniu mięsa, wędlin jak również owoców i warzyw. Noże linii HM są produkowane z kobaltowej stali wysokowęglowej dedykowanej do wyrobu noży najwyższej jakości. Ostrze utwardzone jest do poziomu 59-60 w skali Rockwella dzięki czemu idelanie nadaje się do profesjonalnych zastosowań. Efekt młotkowania jest wynikiem kucia na gorąco o nacisku 300 ton co dodatkowo podnosi wytrzymałość stali. Unikalny, oryginalny wzór młotkowania sprawia również, że krojone produkty nie przywierają do boków ostrza. Rękojeść z żywicy poliacetalowej jest higieniczna, wytrzymała i wygodnie leży w ręce. Noże KASUMI są produkowane w mieście SEKI położonym w środkowej Japonii słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Tradycja produkcji noży a wcześniej mieczy sięga XIII wieku kiedy to sławny mistrz Motoshige przeniósł się do Seki gdzie wytwarzał najwyższej jakości miecze pożądane w całej Japonii. Region ten był idealnym miejscem za sprawą odpowiedniej jakości ziemi do temperowania ostrzy, dostępu do węgla drzewnego, czystej wody i bliskości dwóch rzek. Unikalna metoda hartowania ostrza gwarantująca niezwykłą jakość i wysokie walory estetyczne sprawiały że miecze z Seki były ulubionymi mieczami samurajskimi. Przekazywany z pokolenia na pokolenie mistrzowski kunszt jest nadal kultywowany a noże KASUMI bez wątpienia mogą być nazywane specjalnością SEKI. Cechy produktu
|