Cena:
199,00
PLN
Kup cały komplet !
Satake Katsu Nóż kuchenny Deba 16 cmTradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc. Dane techniczne:Rękojeść - drewno Pakka Ostrze - stal molibdenowo-wanadowa Twardość - 56 HRC +/- 1 Długość całkowita - 29,7 cm Długość ostrza - 16 cm Szerokość klingi - 5 cm Grubość klingi - ok. 2,5 mm Waga - ok. 175 g |
Doskonały w swojej klasie
Zalety