Cena:
579,00
PLN
Kup cały komplet !
Przedstawiamy tradycyjny japoński nóż rdzewny z serii Shirogami, to klasyczne nóż o długim, wąskim i cienkim ostrzy w kształcie liścia, jest przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cienkie plastry. Świetnie spisuje się w przygotowywaniu sushi, rybnego carpaccio czy sushi. Najlepiej wykonywać jednostajny ruch do siebie. Krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co daje większą wygodę podczas prowadzenia nożem. Dane techniczne:- Ostrze: stal 3 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - Shirogami #2 Noże z serii Tojiro Shirogami to doskonały wybór dla miłośników tradycyjnych narzędzi. Noże wykonane ze stali węglowej cieszą się ogromną popularnością wśród japońskich mistrzów kuchni, mimo że stal rdzewna wymaga większej opieki. Klingi ze stali wysokowęglowej Shirogami #2, bardzo długo zachowują doskonałą ostrość. Drewniana rękojeść została wzmocniona pierścieniem. |