Wczytuję dane...

Cena:
318,99 PLN

Model: WA-07

Kod producenta: WA-07

Realizacja zamówienia: 1 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

 

kurier GLS (14.90 zł) - 1 dzień roboczy

kurier GLS pobranie (18.90 zł) - 1 dzień roboczy

pocztex 48  (15 zł) - 2 dni robocze

pocztex 48  pobranie (19 zł) - 2 dni robocze

paczkomaty  (9.90 zł) - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

 

Dla zamówień powyżej 300 zł - dostawa GRATIS

Koszt wysyłki: Wysyłka gratis!

Zwrot do 14 dni
Możliwość odbioru osobistego
Szybka dostawa

Nóż kuchenny Suncraft SENZO JAPANESE Sashimi 210 mm

Nóż Sashimi czy też inaczej zwany Yanagiba posiada smukłe, dość długie i niebywale ostre ostrze. Używa się go podczas przygotowywania sushi i sashimi, krojenia cienkich plastrów oraz filetowania niektórych gatunków ryb. Jednostronne zaostrzenie pozwala precyzyjnie wykrawać estetyczne plastry, które łatwo odchodzą od noża. Nóż Sashimi wymusza na kucharzu technikę krojenia – powinno się nim ciąć tylko w jedną stronę, do siebie. Dzięki temu na powierzchni krojonego produktu nie zostają zygzakowate ślady, a przekrój plastra jest perfekcyjny, niezmiażdżony i nieposzarpany.

Przeznaczenie:

  • plastrowanie
  • krojenie
  • filetowanie

Kto szuka noży w typowo japońskim stylu, powinien zwrócić uwagę na linię narzędzi SENZO JAPANESE. Noże z tej serii wykonane są z wysokowęglowej stali wanadowo-molibdenowej, która nadaje się wręcz idealnie do produkcji noży. Jej zastosowanie gwarantuje, iż narzędzie przez długi czas pozostanie ostre i będzie nam z powodzeniem służyć przez wiele lat. W przeciwieństwie do wielu innych linii produktów SENZO, rękojeści noży JAPANESE nie wykonano z Pakkawood, ale – ciekawostka – z typowo japońskiego drewna magnoliowego, które zostało wzmocnione pierścieniem ze stali nierdzewnej. Dzięki temu noże z tej linii posiadają intrygujący, wschodni design.

W skład serii wchodzą noże, które przydadzą się w każdym domu: do obierania, do pieczywa, szefa kuchni i jego mniejsza wersja w postacie noża uniwersalnego a także charakterystyczne dla kuchni japońskiej noże santoku, sashimi oraz deba.

Dane techniczne:

Ostrze - molibdenowo-wanadaowa stal 

Twardość - 58 HRC +/- 1

Długość całkowita - 350 mm

Długość ostrza - 210 mm

Rękojeść - drewno magnoliowe wzmocnione pierścieniem ze stali nierdzewnej.

Waga - ok. 130 g

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...