-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Hasegawa
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Cena:
188,99
PLN
HASEGAWA FRM8-3423 lekka elastomerowa deska do krojenia 34x23 cm beżowa
Lekkie deski do krojenia HASEGAWA z serii FRM dedykowane są wszystkim użytkownikom wymagającym wysokiej jakości i długiej trwałości. Zastosowanie unikalnego elastomeru w deskach HASEGAWA to idealne rozwiązanie dla właścicieli japońskich ostrzy. Miękka powierzchnia idealnie absorbuje uderzenia noży oraz wydłuża ich ostrość. Daje też lepszą przyczepność krojonych produktów, dzięki czemu nic się nie przesuwa na desce a cięcia są precyzyjne. Deski z serii FRM można z powodzeniem wykorzystywać jako nakładki na ciężkie i duże bloki, zarówno drewniane jak i plastikowe.
Deski HASEGAWA posiadają certyfikat NSF, dopuszczenie EU 10/2011 oraz EC1935/2004. Powierzchnia desek jest antybakteryjna jednak samych desek NIE MOŻNA myć w zmywarce. Natomiast deska może być czyszczona środkami wybielającymi.
Aby zwiększyć stabilność deski na blacie należy podłożyć pod nią matę zapobiegającą ślizganiu się, wilgotną ściereczkę albo wilgotny ręcznik papierowy.
Wymiary: 340x230x8 mm Waga: 0,6 kg Kolor: beżowy
Zalety: - rdzeń z drewna liściastego zapewnia desce wysoką sztywność i odporność na deformacje (deski z serii FSR i FRK). - deski z serii NSF nie posiadają drewnianego rdzenia ale za to są ultra lekkie i cienkie. - niewielka waga pozwala w łatwy sposób przenosić deskę i operować nią w kuchni. - odporność na wyższe temperatury (okazjonalnie do 90 st. C) pomaga utrzymać deskę w czystości i w łatwy sposób ją dezynfekować. - antypoślizgowa powierzchnia zapewnia precyzyjne i delikatne krojenie produktów. - opatentowana struktura powierzchni pozwala zachować ostrość noży przez długi czas .
Użytkowanie i pielęgnacja: - aby uniknąć przebarwień, niezwłocznie po każdym użyciu należy starannie umyć deskę delikatnym detergentem i dokładnie ją wysuszyć. - unikać stosowania podczas ciężkich prac związanych z użyciem tasaka i innych twardych akcesoriów. - nadmierne krojenie na jednej stronie deski i w niewielkim jej obszarze może spowodować pojawienie się wielu śladów po ostrzu i widoczne zwiększone zużycie. Należy zmieniać strony deski i używać równomiernie obu. - nie używać światła ultrafioletowego do dezynfekcji deski, może to skutkować trwałymi odbarwieniami. - widoczne na desce zabrudzenia mogą być usuwane za pomocą odpowiednich środków wybielających. - wskutek nadmiernej eksploatacji jednego obszaru deski mogą się pojawić białe przebarwienia spowodowane kumulacją śladów po cięciu nożem. Jest to tylko efekt wizualny i nie dyskwalifikuje on deski w kwestii użytkowania. - w przypadku zauważenia drewnianego rdzenia należy niezwłocznie zaprzestać użytkowania deski. - deskę można myć w zmywarce (za wyjątkiem lekkich desek z serii NSF). - deskę przechowywać i użytkować daleko od źródła ognia i wysokiej temperatury, gdyż może to spowodować jej deformację. - nie odkładać na deskę gorących garnków, patelni, naczyń itp. - deski używać w zakresie temperatur od -30 st. C do 90 st. C. - jeśli dojdzie do deformacji deski należy ją podgrzać do temperatury około 80°C (np. w piekarniku) a następnie umieścić na płaskiej powierzchni i obciążyć czymś ciężkim. Tak przygotowaną deskę należy pozostawić aż do ostygnięcia. - nie należy używać deski do innych celów niż krojenie produktów spożywczych. - zachowaj ostrożność podczas krojenia na desce produktów śliskich bądź zmrożonych. - nie należy kłaść świeżo usmażonych potraw bezpośrednio na desce, gdyż w wysokich temperaturach materiał absorbuje olej i tłuszcz, powodując odbarwienie lub zaplamienie deski. |