Cena:
99,00
PLN
Kup cały komplet !
Satake Megumi Nóż kuchenny Nakiri 16 cm
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Dane techniczne:Ostrze - stal 420J2 Twardość - 56 HRC +/- 1 Długość całkowita - 30 cm Długość ostrza - 16 cm Szerokość klingi - 5,1 cm Grubość klingi - ok. 1,3 mm Waga - ok. 95 g Noże Satake Megumi Classic to znakomite wprowadzenie do świata tradycyjnych noży japońskich. Solidne klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej 420J2, która jest wyjątkowo odporna na korozję i łatwa w ostrzeniu. Klasyczne, okrągłe rękojeści z naturalnego drewna wzmocniono pierścieniem z wytrzymałego tworzywa, który skutecznie zapobiega wysunięciu się klingi. Noże z tej serii świetnie się sprawdzają jako pierwszy krok na drodze do poznawania tajników japońskiej kuchni. Główne cechy
|
Jestem świeżo po zakupie i proces wysyłki przeszedł szybko i bezproblemowo. Ostrze wygląda ładnie i cieszę się, że przygotowałem się z ostrzałką, bo naostrzenie było poniżej tego czego się spodziewałem. Rączka była widocznie przycięta nierówno i drażniła rękę podczas pracy, dlatego owinąłem złączenie taśmą. Ogólnie jestem zadowolony z zakupu, ale następnym razem postaram się wybrać coś lepiej wykończonego.
Zalety
Wady