Wczytuję dane...

Cena:
189,00 PLN

Model: K-36844

Kod producenta: K-36844

Realizacja zamówienia: 1 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

 

kurier GLS (14.90 zł) - 1 dzień roboczy

kurier GLS pobranie (18.90 zł) - 1 dzień roboczy

pocztex 48  (15 zł) - 2 dni robocze

pocztex 48  pobranie (19 zł) - 2 dni robocze

paczkomaty  (9.90 zł) - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

 

Dla zamówień powyżej 300 zł - dostawa GRATIS

Koszt wysyłki od: 12.90 PLN

Zwrot do 14 dni
Możliwość odbioru osobistego
Szybka dostawa

Tradycyjny ręcznie wykonany nóż Kasumi Tora stworzony do prac wymagających precyzji jak dekoracje, oprawianie krewetek czy szypułkowanie, również jest doskonałym narzędziem do obierania warzyw i owoców.

Marka Kasumi należy do japońskiego producenta Sumikama Cutlery. Fabryka, w której powstają noże Kasumi mieści się w samym sercu Japonii – w mieście Seki należącym do prefektury Gifu. Kto interesuje się historią samurajów, ten wie, że to właśnie w tej okolicy powstawały najdoskonalsze miecze owych rycerzy. I nie ma tu przypadku. Tradycja kucia i hartowania stali przekazywana jest w Seki z ojca na syna. Niegdyś znajomość tajników obróbki metalu pozwalała wytwarzać niezwykle skuteczną białą broń, dziś zaś produkować doskonałe noże, cenione przez amatorów i zawodowych kucharzy.

Narzędzia znakowane marką Kasumi powstają z poszanowaniem kilkusetletniej tradycji japońskiej sztuki kowalstwa, z zachowaniem wszelkich jej reguł. Są wykuwane z pasją, każdy z nich to arcydzieło sumienności i perfekcji. Z tego opisu można by w nosić, że noże Kasumi będą do rdzenia japońskie. Jest jednak inaczej. Swoją ofertę firma Sumikama Cutlery kieruje bowiem przede wszystkim do klienta zachodniego i to z myślą o nim jej designerzy projektują noże o na ogół mocno zeuropeizowanych ostrzach i rękojeściach. Ich nowoczesne kształty docenia się na świecie: ostrza noży Kasumi Damascus dwukrotnie zdobyły prestiżową nagrodę Design Plus.

Noże z linii Tora są szczególnie polecane osobom, które chcą dowiedzieć się, co takiego specjalnego jest w nożach japońskich. Kształty magnoliowych rękojeści tych noży są idealnie dopasowane do ręki, a pokrycie magnoliowego rdzenia rękojeści epoksydową warstwą zewnętrzną czyni ją odporną, odpowiednio lekką i wyważoną. Ostrza noży Kasumi Tora powstają z wysokowęglanowej stali molibdenowo-wanadowej. Są bardzo ostre i odporne na rdzę oraz łatwe w pielęgnacji.

Dane techniczne:

Ostrze - stal molibdenowo-wanadowa

Materiał rękojeści - drewno magnoliowe

Długość ostrza - 9,0 cm

Cechy produktu

  • ostrze: stal nierdzewna Daido 1K6 (0,6% węgla)
  • twardość 58/59 HRC
  • metal nietoksyczny
  • odporny na korozję i ścieranie
  • nie absorbuje zapachów
  • nie wywołuje alergii
  • najwyższa ostrość
  • rękojeść: drewno z czarnej magnolii
  • kształt ośmiokątny
  • polipropylenowa obręcz wzmacniająca połączenie uchwytu z ostrzem
  • doskonała przyczepność do dłoni i pewność ruchów podczas krojenia