Wczytuję dane...

Cena:
109,20 PLN

Model: 803-731

Kod producenta: 803-731

Gwarancja: 2 lata

Realizacja zamówienia: 3 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

 

kurier GLS (14.90 zł) - 1 dzień roboczy

kurier GLS pobranie (18.90 zł) - 1 dzień roboczy

pocztex 48  (15 zł) - 2 dni robocze

pocztex 48  pobranie (19 zł) - 2 dni robocze

paczkomaty  (9.90 zł) - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

 

Dla zamówień powyżej 300 zł - dostawa GRATIS

Koszt wysyłki od: 12.90 PLN

Zwrot do 14 dni
Możliwość odbioru osobistego
Szybka dostawa

Satake Tomoko Nóż kuchenny Nakiri 16 cm

Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Dane techniczne:

Ostrze - stal 420J2

Twardość - 56 HRC +/- 1

Długość całkowita - 28,5 cm

Długość ostrza - 16 cm

Szerokość klingi - 5 cm

Grubość klingi - ok. 1,5 mm

Waga - ok. 97 g

Noże kuchenne z serii Satake Tomoko to wspaniała propozycja dla zwolenników ekonomicznych rozwiązań w codziennej pracy. Wytrzymałe klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej 420J2, która jest wyjątkowo odporna na korozję i łatwa w ostrzeniu. Proste, drewniane rękojeści są przyjemne w dotyku. Noże z tej serii są wygodne w utrzymaniu i świetnie spełniają podstawowe funkcje w kuchni, a dla miłośników japońskich narzędzi ich cena jest naprawdę przyjazna.

Główne cechy

Twardość HRC +/- 1: 56
Klinga nierdzewna: Tak
Sposób ostrzenia: Dwustronny Symetryczny
Stal wielowarstwowa: Nie
Materiał rękojeści: Klasyczna nitowana
Rodzaj noża: Nóż kuchenny
Długość ostrza: 16 cm
Typ ostrza: Nakiri
Stal: 420J2

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...