Wczytuję dane...

Cena:
179,00 PLN

Model: 804-042

Kod producenta: 804-042

Gwarancja: 2 lata

Realizacja zamówienia: 1 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

 

kurier GLS (14.90 zł) - 1 dzień roboczy

kurier GLS pobranie (18.90 zł) - 1 dzień roboczy

pocztex 48  (15 zł) - 2 dni robocze

pocztex 48  pobranie (19 zł) - 2 dni robocze

paczkomaty  (9.90 zł) - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

 

Dla zamówień powyżej 300 zł - dostawa GRATIS

Koszt wysyłki od: 12.90 PLN

Zwrot do 14 dni
Możliwość odbioru osobistego
Szybka dostawa

Satake Yoshimitsu Nóż kuchenny Santoku 17 cm

Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

Dane techniczne:

Ostrze - Rdzewna stal SK-5

Twardość - 62 HRC +/- 1

Długość całkowita - 30 cm

Długość ostrza - 17 cm

Szerokość klingi - 4,5 cm

Grubość klingi - ok. 2,3 mm

Waga - ok. 110 g

Noże Satake Yoshimitsu stanowią idealną propozycję dla miłośników tradycyjnych narzędzi z kraju wschodzącego słońca. Klingi wykonane są z bardzo mocnej i twardej stali wysokowęglowej SK-5, która przez długi czas zachowuje fenomenalną ostrość. Drewniane rękojeści w kształcie ośmiokąta wzmocniono pierścieniem z tworzywa. Ze względu na swoje wyjątkowe właściwości noże ze stali węglowej są niezwykle cenione przez japońskich mistrzów kuchni, mimo że wymagają troskliwszej opieki.

Główne cechy

Twardość HRC +/- 1: 62
Klinga nierdzewna: Nie
Sposób ostrzenia: Dwustronny Symetryczny
Stal wielowarstwowa: Nie
Materiał rękojeści: Tradycyjna Japońska
Rodzaj noża: Nóż kuchenny
Długość ostrza: 17 cm
Typ ostrza: Santoku
Stal: SK-5
KONIECZNIE Napisz opinię !!!
2020-09-24 15:31:54 - Mikołaj

Okropny nóż, mimo, że kroi dobrze, to zaczął rdzewieć po pierwszym użyciu i nic nie da się zrobić, zaczyna rdzewieć tak szybko, że można patrzeć jak rdza pokywa powoli cały nóż...

Wady

wytrzymałość
dobra cena
jakość wykonania
wygląd
funkcjonalność
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...