-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Wusthof
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Cena:
340,00
PLN
Opis produktuNóż do chleba dedykowany jest do krojenia wszelkiego rodzaju pieczywa świeżego i chrupkiego. Dzięki ząbkowanemu ostrzu uzyskujemy kromki o pożądanej grubości bez konieczności ściskania pieczywa. Sprawdzi się również podczas porcjowania ciast i tortów. O linii GOURMETLekkie, ostre i uniwersalne – tak można scharakteryzować linię noży GOURMET. Noże serii GOURMET przypominają te serii CLASSIC nie posiadają jednak charakterystycznej kutej nasady. Ostrza precyzyjnie cięte laserowo ze stali nierdzewnej, dzięki bardzo wysokiemu stopniu twardości 56 HRC są porównywalne pod względem jakości i wytrzymałości z nożami kutymi. Dzięki swojej niskiej wadze i ergonomii są bardzo wygodne w użytkowaniu. Potrójnie nitowana rękojeść wykonana z materiału syntetycznego jest bardzo łatwa do utrzymania w czystości. Seria GOURMET marki WÜSTHOF dzięki swoimi walorom użytkowym oraz doskonałemu stosunkowi ceny do jakości będzie idealnym wyborom jako zestaw pierwszych noży dla wszystkich rozpoczynających swoją przygodę w kuchni również tej profesjonalnej. Cechy produktu
Jak dbać o noże WÜSTHOFNoże WÜSTHOF są synonimem najwyższej jakości i jako takie mają służyć użytkownikom przez jak najdłuższy czas zachowując swoje właściwości. W związku z tym pamiętajmy aby umyć je bezpośrednio po użyciu w ciepłej wodzie używając łagodnych środków myjących a następnie ostrożnie osuszyć. Technologicznie prawie wszystkie noże WÜSTHOF nadają się do mycia w zmywarce ( z wyjątkiem noży o drewnianych rękojeściach linii IKON ). Rekomendujemy jednak mycie ręczne, ponieważ podczas mycia w zmywarce noże narażone są na pewne czynniki, mogące mieć wpływ na ich żywotność. Podczas cykli pracy zmywarki może nastąpić wzajemne obijanie się ostrzy, resztki jedzenia takie jak przyprawy, soki czy sosy mogą mieć niekorzystny wpływ na stal. Również nieodpowiednie detergenty mogą wywoływać korodowanie elementów. |