-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Global
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Cena:
479,00
PLN
Kup cały komplet !
Global SAI Nóż kuchenny do obierania 10 cm SAI-S02R
Poręczny nóż kuchenny przeznaczony do obierania lub krojenia warzyw i owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie trójkątne ostrze, połączone z pełnowymiarową rękojeścią ułatwia kontrolę nad nożem, a ostry czubek pozwala szybko i precyzyjnie wykroić zbędne elementy. Nóż do obierania ma tak wiele zastosowań, że można go traktować jako miniaturową wersję noża szefa kuchni. Dane techniczne:Ostrze – 3-warstwowy materiał CROMOVA 18 SANSO, stal nierdzewna młotkowana Twardość ostrza – 56-58 HRC Długość ostrza – 10 cm Szerokość klingi – 2,6 cm Grubość klingi – 2,2 mm Waga – ok. 99 g Noże kuchenne Global SAI to ekskluzywna linia, którą Komin Yamada zaprojektował z myślą o wyzwaniach globalnego świata. Wszystkie narzędzia są wytwarzane ręcznie w Japonii, a dzięki połączeniu tradycyjnego rzemiosła z najnowszą technologią wyróżnia je fenomenalna precyzja, ergonomia i wytrzymałość. Współczesny kucharz otrzymuje noże o optymalnych właściwościach użytkowych, które są w pracy wielkim atutem. W klingach noży Global SAI zastosowano materiał CROMOVA 18 SANSO. Rdzeń ze stali nierdzewnej CROMOVA 18, o twardości 56-58 HRC, obłożono dwiema warstwami miękkiej stali nierdzewnej SUS410. Dzięki temu ostrze jest bardziej wytrzymałe i odporniejsze na pęknięcia, przebarwienia czy korozję. Płazy głowni posiadają ręcznie młotkowaną powierzchnię, która zapobiega przywieraniu produktów do noża. Grzbiet klingi jest lekko zaokrąglony, aby zwiększyć komfort pracy dłonią. Nowe, ergonomiczne rękojeści są doskonale wyważone, a innowacyjne wgłębienie na kciuk zapewnia lepszą kontrolę nad nożem oraz wygodę podczas pracy. Jednolita konstrukcja sprawia, że noże są higieniczne i łatwe w ostrzeniu. Każdy nóż jest polerowany ręcznie i zdobiony siedmioma „kropkami” (wgłębieniami), które symbolizują reguły kodeksu honorowego samurajów, wywodzące się z konfucjanizmu i buddyzmu. Główne cechy
|