Wczytuję dane...
Cena:
198,99 PLN
Model: 804-028
Kod producenta: 804-028
Gwarancja: 2 lata
Realizacja zamówienia: 3 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

kurier - 1 dzień roboczy

poczta24 - 1 dzień roboczy

poczta48 - 2 dni robocze

paczkomaty - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

Koszt wysyłki od: 9.90 PLN
Zwrot do 14 dni
Możliwość odbioru osobistego
Szybka dostawa

Profesjonalny japoński nóż Deba Satake Yoshimitsu 15,5 cm.

Noże kuchenne sprawdzają się jako doskonałe prezenty dla firm.

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Profesjonalny japoński nóż Deba Satake Yoshimitsu 15,5 cm.

Ostrze: stal 1 warstwowa rdzeń SK-5

Twardość: 62 HRC

Długość całkowita: 29 cm

Długość ostrza: 15,5 cm

Szerokość Klingi: 4,6 cm

Grubość klingi: ok. 4,1 mm

Waga: ok. 165 g

Noże Satake Yoshimitsu stanowią idealną propozycję dla miłośników tradycyjnych narzędzi z kraju wschodzącego słońca. Klingi wykonane są z bardzo mocnej i twardej stali wysokowęglowej SK-5, która przez długi czas zachowuje fenomenalną ostrość. Drewniane rękojeści w kształcie ośmiokąta wzmocniono pierścieniem z tworzywa. Ze względu na swoje wyjątkowe właściwości noże ze stali węglowej są niezwykle cenione przez japońskich mistrzów kuchni, mimo że wymagają troskliwszej opieki.

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...