Wczytuję dane...

Cena:
238,99 PLN

Model: 35922

Kod producenta: 35922

Gwarancja: 5 lat

Realizacja zamówienia: 1 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

 

kurier GLS (14.90 zł) - 1 dzień roboczy

kurier GLS pobranie (18.90 zł) - 1 dzień roboczy

pocztex 48  (15 zł) - 2 dni robocze

pocztex 48  pobranie (19 zł) - 2 dni robocze

paczkomaty  (9.90 zł) - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

 

Dla zamówień powyżej 300 zł - dostawa GRATIS

Koszt wysyłki od: 12.90 PLN

Zwrot do 14 dni
Możliwość odbioru osobistego
Szybka dostawa

Masahiro SANKEI Chef 180 to jeden z najczęściej wybieranych noży do kuchni, zarówno przez profesjonalnych kucharzy jak i amatorów. Charakterystyczny kształt noża, wywodzący się z kuchni francuskiej wykorzystywany jest do wielu zadań kuchennych a nazwa nóż szefa kuchni, podkreśla fakt, że jest to nieodzowne narzędzie każdego kucharza.  Nóż jest bardzo lekki a rękojeść pewnie leży zarówno w małych jak i dużych dłoniach. Dzięki idealnemu wyważeniu pomiędzy ostrzem a rączką pozwala na rytmiczny, bardzo wydajny, kołyszący ruch na powierzchni podczas krojenia w plastry lub siekania różnych produktów..
 

Stal MBS-26, która została użyta do produkcji noży z tej serii, jest wyjątkowym stopem węgla (0,85-1,00%), chromu (13-15%) oraz molibdenu, manganu i wanadu. Materiał ten zawdzięcza swoje wyjątkowe właściwości specjalnej obróbce cieplnej. Sekret trójstopniowego procesu składającego się z hartowania, chłodzenia w bardzo niskiej temperaturze oraz odpuszczania aż do osiągnięcia twardości 58-59HRC znany jest tylko właścicielowi firmy - rodzinie Hattori. Otrzymana w ten sposób stal pozwala się zaostrzyć do niespotykanego poziomu ostrości a utrzymywanie dużej agresywności krawędzi tnącej przez bardzo długi okres czasu jest cechą charakterystyczną noży Masahiro, uznaną przez użytkowników na całym świecie. MBS-26 należy do grupy tzw. stali nierdzewnych, nie reaguje w kontakcie z kwaśnymi produktami zamianą koloru czy zapachu. Utrzymanie noży z tego stopu w nienagannym połyskującym stanie nie stanowi żadnego problemu. Wystarcza zwykłe mycie w letniej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń. Należy tylko pamiętać aby po myciu wytrzeć nóż do sucha.


Prosty i funkcjonalny kształt rękojeści wykonanej z drewna pakkawood nadaje nożowi wyjątkowego charakteru. Idealnie wypolerowana rękojeść z niewyczuwalnymi w dotyku dwoma nitami pozwala na bardzo komfortową pracę z tym narzędziem, nawet przez dłuższy czas.
Seria Sankei jest adresowana głównie dla gotujących amatorów ale bez najmniejszych problemów poradzi sobie w trudnych warunkach restauracyjnych kuchni. Grupa składa się z sześciu podstawowych noży takich jak: nóż szefa kuchni, santoku, obierak (paring), mniejszy nóż uniwersalny (ostrze długości 15cm) oraz nóż do plastrowania i krojenia pieczywa. Kompaktowe rozmiary, bardzo dobre wyważenie i niska waga to cech charakterystyczne tej serii. Jednocześnie jak wszystkie produkty Masahiro, noże Sankei zostały wykonane z należytą starannością oraz zamiłowaniem do doskonałego wykańczania nawet najmniejszych detali.

Przydatne informacje:

  • Wszystkie noże Masahiro są ekstremalnie ostre, zalecamy zatem użytkowanie z należytą ostrożnością.
  • Noży Masahiro nie należy używać to krojenia zamrożonych produktów ( z wyjątkiem serii do tego przeznaczonej).
  • Nie używaj noży do innych celów niż spożywcze.
  • Do krojenia używaj drewnianych lub wykonanych z tworzywa desek do krojenia.
  • Nie należy myć noży w zmywarkach, które niszczą krawędź tnącą.
  • Myj nóż w ciepłej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń.
  • Po umyciu wytrzyj nóż do sucha.

 

Typ stali: MBS-26
HRC: 58-59
Materiał rękojeści:  drewno pakkawood
Sposób ostrzenia: dwustronny, asymetryczny 80/20
Wymiary:
Długość całkowita (A): 302 mm
Długość ostrza (B): 182 mm
Szerokość (C): 45 mm
Grubość (D): 1.8 mm
Waga: 108 g
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...