Cena:
378,99
PLN
Kup cały komplet !
Chiński tasak to nóż, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Nóż ten posiada solidną i raczej cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Chiński tasak to szeroki, ostry nóż oraz doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru. Przydatne informacje:
|
Super nóż. Pięknie wygląda i jest niesamowicie ostry. Ozdoba każdej kuchni, budzi zaineresowanie gości.
Zalety
Piękny, elegancki i bardzo ostry nóż. Różnica matu i części błyszczącej jest bardziej widoczny niż na zdjęciach. To moje pierwsze doświadczenie z tasakiem. Ale po oswojeniu się z nim stał się moim topowym nożem. Nóż jest sztywny. Jeśli ktoś oczekuje dużej "szpachelki" jak niektóre tasaki chińskie to trzeba wybrać inny. Jest też stosunkowo krótki. Mam też Bunkę Masahiro i tamten nóż jest nieco lepiej wykonany w rączce - w tasaku metal i drewno nie są idealnie na równo, ale jakość ostrza jest idealna. Samo się kroi trzeba tylko użyć trochę siły do podniesienia noża, wkraja się we wszystko jak w masełko. Sądziłem że masa będzie wadą ale jest zaletą. Żona była sceptyczna ale też polubiła ten nóż.
Zalety