Wczytuję dane...

Cena:
178,99 PLN

Model: 35925

Kod producenta: 35925

Gwarancja: 5 lat

Realizacja zamówienia: 1 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

 

kurier GLS (14.90 zł) - 1 dzień roboczy

kurier GLS pobranie (18.90 zł) - 1 dzień roboczy

pocztex 48  (15 zł) - 2 dni robocze

pocztex 48  pobranie (19 zł) - 2 dni robocze

paczkomaty  (9.90 zł) - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

 

Dla zamówień powyżej 300 zł - dostawa GRATIS

Koszt wysyłki od: 9.60 PLN

Zwrot do 14 dni
Możliwość odbioru osobistego
Szybka dostawa

Masahiro SANKEI Utility o ostrzu długości 150mm to uniwersalny nóż będący mniejszą wersją noża szefa kuchni. Jego wszechstronne zastosowanie, sprawdzające się wszędzie tam gdzie nóż szefa jest za duży, czynią go niezbędnym elementem wyposażenia kuchni.
 

Stal MBS-26, która została użyta do produkcji noży z tej serii, jest wyjątkowym stopem węgla (0,85-1,00%), chromu (13-15%) oraz molibdenu, manganu i wanadu. Materiał ten zawdzięcza swoje wyjątkowe właściwości specjalnej obróbce cieplnej. Sekret trójstopniowego procesu składającego się z hartowania, chłodzenia w bardzo niskiej temperaturze oraz odpuszczania aż do osiągnięcia twardości 58-59 HRC znany jest tylko właścicielowi firmy - rodzinie Hattori. Otrzymana w ten sposób stal pozwala się zaostrzyć do niespotykanego poziomu ostrości a utrzymywanie dużej agresywności krawędzi tnącej przez bardzo długi okres czasu jest cechą charakterystyczną noży Masahiro, uznaną przez użytkowników na całym świecie. MBS-26 należy do grupy tzw. stali nierdzewnych, nie reaguje w kontakcie z kwaśnymi produktami zamianą koloru czy zapachu. Utrzymanie noży z tego stopu w nienagannym połyskującym stanie nie stanowi żadnego problemu. Wystarcza zwykłe mycie w letniej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń. Należy tylko pamiętać aby po myciu wytrzeć nóż do sucha.


Prosty i funkcjonalny kształt rękojeści wykonanej z drewna pakkawood nadaje nożowi wyjątkowego charakteru. Idealnie wypolerowana rękojeść z niewyczuwalnymi w dotyku dwoma nitami pozwala na bardzo komfortową pracę z tym narzędziem, nawet przez dłuższy czas.
Seria Sankei jest adresowana głównie dla gotujących amatorów ale bez najmniejszych problemów poradzi sobie w trudnych warunkach restauracyjnych kuchni. Grupa składa się z sześciu podstawowych noży takich jak: nóż szefa kuchni, santoku, obierak (paring), mniejszy nóż uniwersalny (ostrze długości 15cm) oraz nóż do plastrowania i krojenia pieczywa. Kompaktowe rozmiary, bardzo dobre wyważenie i niska waga to cech charakterystyczne tej serii. Jednocześnie jak wszystkie produkty Masahiro, noże Sankei zostały wykonane z należytą starannością oraz zamiłowaniem do doskonałego wykańczania nawet najmniejszych detali.

Przydatne informacje:

  • Wszystkie noże Masahiro są ekstremalnie ostre, zalecamy zatem użytkowanie z należytą ostrożnością.
  • Noży Masahiro nie należy używać to krojenia zamrożonych produktów ( z wyjątkiem serii do tego przeznaczonej).
  • Nie używaj noży do innych celów niż spożywcze.
  • Do krojenia używaj drewnianych lub wykonanych z tworzywa desek do krojenia.
  • Nie należy myć noży w zmywarkach, które niszczą krawędź tnącą.
  • Myj nóż w ciepłej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń.
  • Po umyciu wytrzyj nóż do sucha.

 

Typ stali: MBS-26
HRC: 58-59
Materiał rękojeści:  drewno pakkawood
Sposób ostrzenia: dwustronny, asymetryczny 80/20
Wymiary:
Długość całkowita (A): 260 mm
Długość ostrza (B): 154 mm
Szerokość (C): 30 mm
Grubość (D): 1.6 mm
Waga: 63 g