Wczytuję dane...

Cena:
598,99 PLN

Model: 1804300L

Kod producenta: 1804300L

Gwarancja: 2 lata

Realizacja zamówienia: 2 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

 

kurier GLS (14.90 zł) - 1 dzień roboczy

kurier GLS pobranie (18.90 zł) - 1 dzień roboczy

pocztex 48  (15 zł) - 2 dni robocze

pocztex 48  pobranie (19 zł) - 2 dni robocze

paczkomaty  (9.90 zł) - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

 

Dla zamówień powyżej 300 zł - dostawa GRATIS

Koszt wysyłki: Wysyłka gratis!

Zwrot do 14 dni
Możliwość odbioru osobistego
Szybka dostawa

Bunmei Nóż kuchenny Yanagi Sashimi 30cm, Leworęczny

Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

Dane techniczne:

Ostrze – stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa (szlif jednostronny)

Twardość ostrza – 56-57 HRC

Długość całkowita – 44,5 cm

Długość ostrza – 30 cm

Szerokość ostrza – 3,3 cm

Grubość klingi – 3,7 mm

Waga – ok. 213 g

Rękojeść – Drewno magnoliowe

Nóż przeznaczony dla użytkowników leworęcznych.

Bunmei Gincho to tradycyjne japońskie noże kuchenne, wytwarzane przez firmę Yoshikin, znanego na całym świecie producenta noży marki GLOBAL. Przeznaczone są dla profesjonalistów, którzy potrzebują w pracy specjalistycznych i niezawodnych narzędzi. Noże Bunmei wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizgają się w dłoni. Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże zachowują ostrość przez długi czas. Tradycyjne rękojeści w kształcie litery D gwarantują komfortowy chwyt, a szlif jednostronny nie ma sobie równych w pracy z surowymi rybami i mięsem.

Główne cechy

Twardość HRC +/- 1: 56, 57
Klinga nierdzewna: Tak
Sposób ostrzenia: Jednostronny leworęczny
Stal wielowarstwowa: Nie
Materiał rękojeści: Tradycyjna Japońska
Rodzaj noża: Nóż do Sushi, Nóż kuchenny
Długość ostrza: 30 cm
Typ ostrza: Yanagi Sashimi
Stal: Molibdenowo-wanadowa