Wczytuję dane...

Cena:
288,99 PLN

Model: TT-KS/M

Kod producenta: TT-KS/M

Realizacja zamówienia: 3 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

 

kurier GLS (14.90 zł) - 1 dzień roboczy

kurier GLS pobranie (18.90 zł) - 1 dzień roboczy

pocztex 48  (15 zł) - 2 dni robocze

pocztex 48  pobranie (19 zł) - 2 dni robocze

paczkomaty  (9.90 zł) - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

 

Dla zamówień powyżej 300 zł - dostawa GRATIS

Koszt wysyłki od: 12.90 PLN

Zwrot do 14 dni
Możliwość odbioru osobistego
Szybka dostawa

Deska do krojenia z kauczuku TSUKIHOSHI TT-KS/M 344x213x10 mm  

 

Wymiary:

Długość: 344 mm

Szerokość: 213 mm

Grubość: 10 mm

Waga: około 0,9 kg

 

 

Wśród wielu desek wykonanych z tworzyw sztucznych te bazujące na kauczuku syntetycznym należą do najtrwalszych. Prefektura Fukuoka skupia wielu producentów artykułów kuchennych, w tym firmę Tsukihoski będącej liderem w produkcji szeroko dostępnych desek do krojenia. Seria „MOON STAR” dedykowana jest wszystkim amatorom dobrego gotowania, chcącym w swojej kuchni używać dobrego i sprawdzonego sprzętu.

 

Deska kuchenna jest wykonana z kauczuku syntetycznego o dużej twardości i odporności na temperaturę w zakresie od – 30°C do +130°C. Zaleca się jednak mycie ręczne (nie w zmywarkach) ze względu na wydłużenie żywotności deski i zminimalizowanie możliwości jej wygięcia. Jeżeli deska się wypaczy to zaleca się wygrzanie jej przez około 30 minut np. w piekarniku w temperaturze około 80°C, i położenie na płaskiej powierzchni oraz obciążenie czymś ciężkim.

 

Podczas codziennego użytkowania mogą się pojawić na desce ślady po krojeniu. Jest to normalny objaw i nie wpływa on na parametry deski. Zaleca się aby podczas krojenia produktów wykorzystywać całą powierzchnię deski. Deskę myjemy łagodnym detergentem oraz delikatną gąbką lub ściereczką. Nie zostawiamy deski w pobliżu silnego źródła ciepła aby się nie wypaczyła.

 

Aby zwiększyć stabilność deski na blacie należy podłożyć pod nią matę zapobiegającą ślizganiu się, wilgotną ściereczkę albo wilgotny ręcznik papierowy.

 

Uwaga:

・Przy krojeniu twardych produktów jak kości istnieje ryzyko zarysowania i powstania wgłębień w desce.

・Przy kontakcie deski z gorącym naczyniem istnieje ryzyko jej deformacji lub zniszczenia.

・Po użyciu należy umyć deskę używając łagodnego detergentem oraz delikatnej gąbki. Następnie użyć gorącej wody do sanityzacji deski oraz osuszyć deskę z wody tak szybko, jak to możliwe. Przy sanityzacji gorącą wodą zwrócić uwagę na ryzyko poparzeń.

・Po umyciu deski należy położyć ją w stabilnym miejscu, spadająca deska może spowodować obrażenia.