OPIS PRODUKTU
Ten nóż to ewolucyjna próba połączenia tradycyjnego procesu kucia san mai z wysokiej klasy selektywnymi materiałami. Zastosowano stal 440C jako stal rdzeniową, o wysokiej twardości po próżniowej obróbce cieplnej i super utrzymaniu krawędzi, oraz stal nierdzewną 410 na krawędzie zewnętrzne o dobrej odporności na korozję.
Do wykonania rękojeści zastosowano naturalne drewno żelazne, które połączono z mosiężną przekładką. Cały korpus noża ma strukturę full tang i jest wystarczająco poręczny, aby pomóc w elastycznych zadaniach cięcia.
Ostrze
- Materiał: 440C rdzeń san mai kuta stal z 410 stali nierdzewnej dla zewnętrznych krawędzi
- Długość ostrza 214mm
- Wykończenie wytrawiane kwasem
Rękojeść
- Materiał: naturalne drewno żelazne i mosiężna przekładka
- Długość rękojeści 118mm
PAKIET
- Kolorowe pudełko, z instrukcją obsługi/kartą gwarancyjną i kawałkiem ściereczki do czyszczenia
Instrukcja użytkowania
- Nie używaj noża do innych celów niż krojenie żywności.
- Używaj noża do krojenia owoców, warzyw, ryb i mięs bez ości.
- Krój na powierzchniach przyjaznych dla ostrza, takich jak drewno, plastik lub guma.
- Prosimy o ręczne mycie noża łagodnym mydłem do naczyń, wypłukanie i dokładne osuszenie ręcznikiem po użyciu. NIE zaleca się stosowania zmywarki.
- Nóż należy przechowywać w bloku na noże, w pochewce lub w wyściełanym pudełku ochronnym.
Dane techniczne:
- Długość ostrza: 214mm
- Długość rękojeści: 118mm
- Długość noża: 333mm
- Grubość ostrza: 5mm
- Stal: San mai - rdzeń ze stali 440c obłożony stalą miękką, hartowane selektywnie
- Hartowanie: 59HRC
- Rękojeść: stabilizowane drewno klonu
- Szlif: convex
- Waga: 178g
- Wykończenie: matowe
- Opakowanie: pudełko prezentowe