Cena:
928,00
PLN
Seria noży MIYABI 4000FC przybliża tradycyjne, japońskie rzemiosło, w którym każdy nóż charakteryzuje się pięknem i ostrością. Obejmuje to również przedstawiany nóż SUJIHIKI o wąskim, dwustronnie ostrzonym ostrzu długości 24 cm. Jego kształt i elastyczność sprawiają, że doskonale sprawdza się on przede wszystkim do cięcia i krojenia najrozmaitszych gatunków ryb czy mięs. Ostrze FRIODUR wykonane zostało z podwójnie hartowanej lodem stali FC61, odznaczającej się wysoką twardością oraz trwałością. Kolejną cechą szczególną jest jego wyjątkowa krawędź Katana-Edge wzorowana na słynnych, japońskich katanach, cenionych za ostrość i wybitne właściwości tnące. Niepowtarzalny wygląd klingi to symbol absolutnego mistrzostwa rzemiosła. Noże MIYABI 4000FC wyposażone zostały w ośmiokątne uchwyty i trzpienie, które poza aspektami estetycznymi zapewniają wygodę i bezpieczeństwo zauważane już przy pierwszym cięciu. Doskonale leżą w dłoni i pozwalają na długą pracę w kuchni bez cienia zmęczenia. Drewnianą rączkę, wytworzoną z impregnowanego, optymalnie wyważonego drewna Pakka zdobi eleganckie, mozaikowe logo serii. Wszystkie noże MIYABI produkowane są przez firmę ZWILLING w ich własnej fabryce, mającej siedzibę w Seki, w Japonii. Jest to więc miejsce, w którym spotykają się niemiecka inżynieria słynnego Solingen z niesamowitym, japońskim rzemiosłem. CECHY SZCZEGÓLNE
WYMIARY
|