Cena:
385,00
PLN



Nóż elastyczny do mięsa SIGNATURE 30 cm / Robert WelchNÓŻ DO KROJENIA DELIKATNYCH MIĘS Precyzja i delikatność podczas krojenia ryb, drobiu, jagnięciny oraz innych mięs Niezwykle ostre ostrze zapewnia idealne krojenie mięs surowych, gotowanych oraz pieczonych. Elastyczność ostrza ułatwia krojenie wokół kości, z kolei jego długość pozwala na krojenie nawet najgrubszych pieczeni i najdłuższych filetów ryb. Charakterystyczne wgłębienia (zwane granton) sprzyjają precyzji krojenia i łatwemu oddzielaniu się od noża krojonych kawałków. Nóż wykonany z jednego kawałka specjalnie utwardzanej, niemieckiej stali nierdzewnej DIN 1.4116. Ostrze wykonane jest ręcznie metodą japońską i ma kąt nachylenia 15° co czyni je niezwykle ostrym (większość noży europejskich ma ostrze o nachyleniu 20°). Ergonomiczna, antypoślizgowa rękojeść jest wytwarzana z wytrzymałego tworzywa sztucznego DuPont™ metodą iniekcji, dzięki temu rękojeść wykonana jest z jednolitego kawałka tworzywa, co wyeliminowało potrzebę nitowania zwiększając walory estetyczne. W testach przeprowadzonych przez niezależną organizację CATRA (Cutlery and Allied Trades Research Association) noże Signature dostały ocenę „Doskonały” we wszystkich kategoriach. Tylko 1% spośród 427 ocenianych noży osiągnęło podobny wynik. Produkt, dzięki estetycznemu opakowaniu, idealnie nadaje się na prezent. |