Wczytuję dane...

Cena:
151,20 PLN
168,00 PLN
Oszczędzasz 16.80 PLN

Najniższa cena produktu z ostatnich 30 dni: 168.00 PLN

Model: KH-3317

Kod producenta: KH-3317

Gwarancja: 2 lata

Realizacja zamówienia: 1 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

 

kurier GLS (14.90 zł) - 1 dzień roboczy

kurier GLS pobranie (18.90 zł) - 1 dzień roboczy

pocztex 48  (15 zł) - 2 dni robocze

pocztex 48  pobranie (19 zł) - 2 dni robocze

paczkomaty  (9.90 zł) - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

 

Dla zamówień powyżej 300 zł - dostawa GRATIS

Koszt wysyłki od: 12.90 PLN

Zwrot do 14 dni
Możliwość odbioru osobistego
Szybka dostawa

Kinghoff Garnek Para 2.5l KH-3317

Klasyczny i elegancki, 2,5 litrowy, garnek do gotowania na parze, renomowanej Firmy King Hoff. Garnek z trzema wkładami parowymi, wykonany jest ze szlachetnej, wysokiej jakości stali nierdzewnej. Specjalnie stworzone, trzy warstwowe dno, doskonale przewodzi ciepło, dzięki czemu, gotowanie odbywa się dużo szybciej. Doskonale nadaje się, do wszystkich rodzajów kuchni, także indukcyjnych. Dzięki gotowaniu na parze, potrawy, a w szczególności warzywa, są zdrowe, nie tracą swych właściwości, a ich smak i aromat są wspaniałe i naturalne.  

Można myć w zmywarce.
Trzy wkłady parowe.

POJEMNOŚC: 2,5 litra
WYMIARY: 18cm x 9cm

      Jeśli lubisz zdrowe i smaczne jedzenie lub twoje zdrowie wymaga szczególnej uwagi i diety, podwójny garnek KingHoff będzie doskonałym nabytkiem dla ciebie i twojej rodziny. Obudowa ze stali nierdzewnej, ze stalowymi uchwytami i praktyczną pokrywką wykonaną z żaroodpornego szkła, a także z otworem na wylot pary pozwoli szybko i wydajnie gotować, a uniwersalne, wielowarstwowe dno akumulujące ciepło utrzyma ciepło potraw przez dość długi czas.

Czas przygotowywania mięsa na parze:

  • W przypadku kurczaka podzielonego na niewielkie kawałki, czas jego gotowania na parze wynosi około 10-20 minut. Jeśli przygotowujemy cały filet, czas wydłuży się do całych 20 minut.

  • Jeżeli chcemy w parowarze przyrządzić świeże części podudzia z kurczaka, należy im poświęcić między 35 a 40 minutami.

  • Świeży schab przygotowuje się w parowarze stosunkowo szybko - około 10, 15 minut. Należy jednak pamiętać, aby go odpowiednio przyrządzić, a mianowicie należy go pokroić na plastry o grubości wahającej się koło jednego a półtora centymetra.

  • Jagnięcina również w ten sposób przygotowuje się szybko. W postaci steków można ją przygotować w kwadrans.

  • Różnego rodzaju serdelki, kiełbaski czy parówki na parze gotują się między 10 a 15 minutami

  • W garnku można również przygotować kiełbaski typu frankfuterki. Należy pamiętać, aby przed gotowaniem nakłuć je, aby zachować ich kształt. Gotowe będą już po 10-15 minutach.

    

Czas przygotowywania owoców morza i ryb:

  • Świeże krewetki na parze można przygotować ekspresowo - wystarczy zaledwie 2-5 minut, aby cieszyć się ich smakiem.

  • Świeży, cienko pokrojony filet z ryby na parze gotuje się między 5 a 10 minutami. Aby ryba została odpowiednio przyrządzona, nie wolno układać filetów na sobie.

  • Zamrożony, cienki filet z dowolnej ryby przygotowuje się w parowarze troszkę dłużej niż ten ze świeżej. Trwa to od 10 do 15 minut.

  • Gdy przygotowujemy grubsze filety z ryb, czy też nawet steki, czas gotowania na parze wynosi 10-15 minut, w zależności od grubości danego kawałka ryby.

  • Na parzemożna przygotowywać również ryby w całości, oczywiście po uprzednim filetowaniu. Nie trwa to długo, zaledwie 20 czy 25 minut.

  • Małże idealnie nadają się do gotowania na parze. Czas ich przygotowywania wynosi między 10 a 15 minutami. Należy pamiętać, aby przed jedzeniem odrzucić te małże, które pozostały zamknięte- świadczy to o tym, że są one nieświeże.

  • Świeże przegrzebki nadają się na szybką przekąskę - można je przygotować na parze już w ciągu około 2-5 minut.

    

Czas przygotowywania warzyw:

  • Na parze można przygotować ziemniaki w stosunkowo krótkim czasie, jednak trzeba je odpowiednio przygotować, na przykład pokroić w kostkę czy też plasterki. W takiej formie ziemniaki ugotują się w ciągu 20-25 minut.

  • Młode, niewielkie ziemniaki przygotowują się trochę dłużej, lecz można je gotować w całości. Czas ich przygotowania zależy od tego, jakiej są odmiany i jak duże są. Ziemniaki takie będą gotowe po upłynięciu 40-45 minut.

  • Aby ugotować na parze szparagi, najpierw trzeba uciąć ich końcówkę, która jest sztywna i zdrewniała. Po przygotowaniu będą gotować się 10-15 minut.

  • Świeży seler, przygotowany na parze będzie idealnym dodatkiem do przeróżnych sałatek jarzynowych. Przed ugotowaniem go należy jednak pokroić go w plastry czy też kostkę. Po takim przygotowaniu czas jego gotowania wyniesie 15-18 minut.

  • Świeżo zebrane grzyby należy dokładnie umyć i odciąć dolny koniec łodygi. Po takim przygotowaniu można grzyby ugotować na parze - będzie to trwało 11 minut.

  • Kalafior przygotowany na parze, podzielony na różyczki stanowi doskonałą, szybką i zdrową przekąskę. Ugotować go można w parowarze już w ciągu 20-25 minut.

  • Pokrojoną lub poszatkowaną czerwoną kapustę w parowarze przygotujemy w 15-18 minut.

  • Po pokrojeniu i poszatkowaniu białej kapusty, tak jak jej czerwonej krewniaczki, ugotujemy ją w ciągu 15-20 minut.

  • Przygotowanie cukinii na parze jest bardzo szybki. Wystarczy pokroić ją w średniej grubości (1,5-2cm) plasterki. Tak przygotowana cukinia będzie gotowa po upłynięciu 7-10 minut.

  • Świeży szpinak można przygotować na parze w 8 do 10 minut. Musimy jednak pamiętać, aby po upływie połowy czasu przerzucić wszystkie liście na drugą stronę.

  • Wcześniej zamrożony szpinak potrzebuje trochę więcej czasu niż ten świeży. Zamrożony szpinak, w postaci kuleczek należy gotować na parze przez 15-20 minut.

  • Świeża fasolka szparagowa, gotowana na parze jest idealną przekąską - jest soczysta i zachowuje swój kształt. Na jej przygotowanie potrzeba 20-25 minut.

  • Na parze można również gotować fasolkę szparagową mrożoną, jednak potrwa to nieco dłużej - około 25, 30 minut.

  • Świeży, zielony groszek gotuje się przez 20 minut.

  • Czas na przygotowanie zielonego mrożonego groszku lub gotowej mieszanki z marchwią w parowarze wynosi 25 minut.

  • Świeżą, pokrojoną na mniejsze części marchewkę ugotujemy na parze w ciągu 10 minut, a całą - mniej więcej w 20.

  • Świeża kukurydza w kolbie gotuje się dosyć długo - około 35 minut. Potrzebuje ona wysokich temperatur, więc należy doglądać ją w trakcie gotowania.

  • Papryka, podzielona na części gotuje się na parze w ciągu 10-15 minut.

  • Świetną przystawką jest cebula, zwykła lub czerwona, przygotowana na parze. Czas przygotowania takiej cebuli na parze w całości wynosi 8 minut.

  • Podzielone na różyczki, świeże brokuły gotujemy na parze przez 19 minut, natomiast te mrożone nieco krócej - około 15 minut.




Firma KING Hoff,  specjalizuje się w imporcie i dystrybucji artykułów gospodarstwa domowego. Oferuje przede wszystkim wyroby z wysokiej, jakości stali nierdzewnej w połączeniu ze szkłem, ceramiką innymi materiałami powszechnie stosowanymi w produkcji AGD. Wyroby KING Hoff cechuje wysoka, jakość, funkcjonalność i estetyka przy zachowaniu rozsądnej ceny. Podstawę naszych działań stanowi chęć zaspokojenia potrzeb jak największego grona Klientów.

 



Kup Kinghoff Garnek Para 2.5l KH-3317 już dzisiaj.

KONIECZNIE Napisz opinię !!!
2020-04-15 10:38:45 - Bartek

Gotowanie na parze z tym garnkiem stało się o wiele przyjemniejsze. Duża pojemność a na dodatek bardzo ładny wygląd

Zalety

wytrzymałość
dobra cena
funkcjonalność
wygląd
jakość wykonania
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
Polecamy