loadingimg

Wczytuję dane...

Czemu masz nam zaufać?

  • ponad 56000 zrealizowanych zamówień w sklepie !!!
  • ponad 10.000 zrealizowanych zamówień na Allegro
  • 98% użytkowników Ceneo uważa sklep za godny polecenia (sprawdź)
  • Średnia ocen sprzedaży na Allegro 5.0 / 5.0 (sprawdź)
  • Rabat 3% na zakupy ???

    Chcesz uzyskać rabat 3% na zakupy w sklepie? Kliknij tutaj i zobacz jak!

    Jesteśmy na Allegro

    Scyzoryki znajdziesz na allegro

    Co nas wyróżnia?

    - fabrycznie NOWY, oryginalny towar

    -szybka wysyłka ( przeważnie 24 godziny)

    - do każdej transakcji wystawiamy paragon lub fakturę

    - brak ukrytych kosztów

    - możliwość odbioru osobistego w Warszawie

    - możliwość zwrotu przedmiotu w ciągu 14 dni

    - darmowa wysyłka kurierem dla zamówień powyżej 300 zł

    Producenci

    Wyświetl produkty wybranego producenta:

    Sklep na Facebooku

    Współpracujemy z

        Partner serwisu Mojekupony 

     Paczkomaty InPost

    Polecane przez nas sklepy

    Nasz blog : Blog 

    Współpraca z blogerami : tutaj 

     

    powrót do poprzedniej stronypoprzedni
    następny
    Kinghoff Garnek para 5.0L KH-3320
    Kinghoff Garnek para 5.0L KH-3320
    Kinghoff
    Produkt dostępny!
    średnia: 4.4  ocen: 8

    Realizacja zamówienia: 3 dni

    Producent: Kinghoff

    Model: KH-3320

    Kod producenta: KH-3320

    DODAJ DO KOSZYKA!

    Cena:112,35 PLN
    Koszt wysyłki od: 9.90 PLN

    • Opis produktu

    Kinghoff Garnek para 5.0L KH-3320


    • Garnek do gotowania na parze.
    • Wysokiej jakości stal nierdzewna.
    • Trzy warstwowe dno łatwo przewodzi ciepło.
    • Nadaje sie na wszystkie rodzaje kuchni, także indukcja.
    • Można myć w zmywarce.
    • Trzy wkłady parowe.
    • Pojemność: 5,0 L
    • Wymiary: 24 cm x 11,5 cm
         

    Czas przygotowywania mięsa na parze:

    • W przypadku kurczaka podzielonego na niewielkie kawałki, czas jego gotowania na parze wynosi około 10-20 minut. Jeśli przygotowujemy cały filet, czas wydłuży się do całych 20 minut.

    • Jeżeli chcemy w parowarze przyrządzić świeże części podudzia z kurczaka, należy im poświęcić między 35 a 40 minutami.

    • Świeży schab przygotowuje się w parowarze stosunkowo szybko - około 10, 15 minut. Należy jednak pamiętać, aby go odpowiednio przyrządzić, a mianowicie należy go pokroić na plastry o grubości wahającej się koło jednego a półtora centymetra.

    • Jagnięcina również w ten sposób przygotowuje się szybko. W postaci steków można ją przygotować w kwadrans.

    • Różnego rodzaju serdelki, kiełbaski czy parówki na parze gotują się między 10 a 15 minutami

    • W garnku można również przygotować kiełbaski typu frankfuterki. Należy pamiętać, aby przed gotowaniem nakłuć je, aby zachować ich kształt. Gotowe będą już po 10-15 minutach.

        

    Czas przygotowywania owoców morza i ryb:

    • Świeże krewetki na parze można przygotować ekspresowo - wystarczy zaledwie 2-5 minut, aby cieszyć się ich smakiem.

    • Świeży, cienko pokrojony filet z ryby na parze gotuje się między 5 a 10 minutami. Aby ryba została odpowiednio przyrządzona, nie wolno układać filetów na sobie.

    • Zamrożony, cienki filet z dowolnej ryby przygotowuje się w parowarze troszkę dłużej niż ten ze świeżej. Trwa to od 10 do 15 minut.

    • Gdy przygotowujemy grubsze filety z ryb, czy też nawet steki, czas gotowania na parze wynosi 10-15 minut, w zależności od grubości danego kawałka ryby.

    • Na parzemożna przygotowywać również ryby w całości, oczywiście po uprzednim filetowaniu. Nie trwa to długo, zaledwie 20 czy 25 minut.

    • Małże idealnie nadają się do gotowania na parze. Czas ich przygotowywania wynosi między 10 a 15 minutami. Należy pamiętać, aby przed jedzeniem odrzucić te małże, które pozostały zamknięte- świadczy to o tym, że są one nieświeże.

    • Świeże przegrzebki nadają się na szybką przekąskę - można je przygotować na parze już w ciągu około 2-5 minut.

        

    Czas przygotowywania warzyw:

    • Na parze można przygotować ziemniaki w stosunkowo krótkim czasie, jednak trzeba je odpowiednio przygotować, na przykład pokroić w kostkę czy też plasterki. W takiej formie ziemniaki ugotują się w ciągu 20-25 minut.

    • Młode, niewielkie ziemniaki przygotowują się trochę dłużej, lecz można je gotować w całości. Czas ich przygotowania zależy od tego, jakiej są odmiany i jak duże są. Ziemniaki takie będą gotowe po upłynięciu 40-45 minut.

    • Aby ugotować na parze szparagi, najpierw trzeba uciąć ich końcówkę, która jest sztywna i zdrewniała. Po przygotowaniu będą gotować się 10-15 minut.

    • Świeży seler, przygotowany na parze będzie idealnym dodatkiem do przeróżnych sałatek jarzynowych. Przed ugotowaniem go należy jednak pokroić go w plastry czy też kostkę. Po takim przygotowaniu czas jego gotowania wyniesie 15-18 minut.

    • Świeżo zebrane grzyby należy dokładnie umyć i odciąć dolny koniec łodygi. Po takim przygotowaniu można grzyby ugotować na parze - będzie to trwało 11 minut.

    • Kalafior przygotowany na parze, podzielony na różyczki stanowi doskonałą, szybką i zdrową przekąskę. Ugotować go można w parowarze już w ciągu 20-25 minut.

    • Pokrojoną lub poszatkowaną czerwoną kapustę w parowarze przygotujemy w 15-18 minut.

    • Po pokrojeniu i poszatkowaniu białej kapusty, tak jak jej czerwonej krewniaczki, ugotujemy ją w ciągu 15-20 minut.

    • Przygotowanie cukinii na parze jest bardzo szybki. Wystarczy pokroić ją w średniej grubości (1,5-2cm) plasterki. Tak przygotowana cukinia będzie gotowa po upłynięciu 7-10 minut.

    • Świeży szpinak można przygotować na parze w 8 do 10 minut. Musimy jednak pamiętać, aby po upływie połowy czasu przerzucić wszystkie liście na drugą stronę.

    • Wcześniej zamrożony szpinak potrzebuje trochę więcej czasu niż ten świeży. Zamrożony szpinak, w postaci kuleczek należy gotować na parze przez 15-20 minut.

    • Świeża fasolka szparagowa, gotowana na parze jest idealną przekąską - jest soczysta i zachowuje swój kształt. Na jej przygotowanie potrzeba 20-25 minut.

    • Na parze można również gotować fasolkę szparagową mrożoną, jednak potrwa to nieco dłużej - około 25, 30 minut.

    • Świeży, zielony groszek gotuje się przez 20 minut.

    • Czas na przygotowanie zielonego mrożonego groszku lub gotowej mieszanki z marchwią w parowarze wynosi 25 minut.

    • Świeżą, pokrojoną na mniejsze części marchewkę ugotujemy na parze w ciągu 10 minut, a całą - mniej więcej w 20.

    • Świeża kukurydza w kolbie gotuje się dosyć długo - około 35 minut. Potrzebuje ona wysokich temperatur, więc należy doglądać ją w trakcie gotowania.

    • Papryka, podzielona na części gotuje się na parze w ciągu 10-15 minut.

    • Świetną przystawką jest cebula, zwykła lub czerwona, przygotowana na parze. Czas przygotowania takiej cebuli na parze w całości wynosi 8 minut.

    • Podzielone na różyczki, świeże brokuły gotujemy na parze przez 19 minut, natomiast te mrożone nieco krócej - około 15 minut.




    Kup Kinghoff Garnek para 5.0L KH-3320 już dzisiaj.
     
     
    Opinie o ostry-sklep w Okazje.info
    Pobieranie danych...