Produkt dostępny!
Cena:
298,90 PLN
Model: 7.2003.15G
Kod producenta: 7.2003.15G
Gwarancja: dożywotnia
Realizacja zamówienia: 1 dni Dowiedz się więcej

Lorizzle i'm in the shizzle its fo rizzle sit gangsta, consectetizzle adipiscing elit. Uhuh ... yih! pot velizzle, fizzle volutpat, suscipit izzle, gravida vizzle, arcu. Pellentesque sure dawg. Sed eros. Bling bling izzle shizzle my nizzle crocodizzle dapibizzle turpis tempus sure. Mauris sure da bomb et turpizzle.

Koszt wysyłki: Wysyłka gratis!
Gwarancja udanych zakupów
Promocje asortymentowe
Szybka dostawa

Nóż ceramiczny do mięsa Victorinox 7.2003.15G + kurier GRATIS


UWAGA. Dla zamówień o łącznej kwocie 300 zł i więcej - wysyłka kurierem gratis!


 

Najnowsza linia noży ceramicznych Victorinox.


Zalety:

- najwyższa jakość 
- długotrwała ostrość
- neutralność ostrza w stosunku do smaku krojonej żywności 

Ostrza ceramiczne są wytwarzane ze sproszkowanego tlenku cyrkonu o wysokiej jakości, sprężone pod bardzo wysokim ciśnieniem oraz spiekane w specjalnych piecach w temp.1500 stopni C.
W rezultacie otrzymuje się noże o niezwykłej twardości- prawie tak twarde, jak diamenty.
Dzięki ceramicznemu materiałowi, nóż jest bardzo lekki, waży jedynie połowę tego, co nóż ze stali o takiej samej wielkości.Nóż jest odporny na korozję oraz, dzięki swojej gładkiej powierzchni, niewrażliwy na kwasy.Ze względu na niezwykłą twardość, noże pozostają ostre przez długi czas.


Wskazówki i środki ostrożności: 

Noże ceramiczne są przeznaczone do krojenia żywności.
Nie są one wstrząsoodporne.
Nie należy nimi o nic uderzać, ani podważać.Trzeba uważać, aby nie upuścić noża na podłogę lub inną twardą powierzchnię.
Aby noże pozostały ostre przez długi czas, zaleca się używanie desek do krojenia z drewna lub plastiku.
Nie należy kroić twardych produktów lub przedmiotów (np. zamrożona żywność, kości, metal itd.).
Nie trzymać noża w otwartym ogniu (wysokie przewodnictwo ciepła!).
Nie myć noży drucianym zmywakiem.
Do mycia używać tylko łagodnych detergentów
Przechowywać nóż w załączonej osłonce ochronnej.
Mycie noży w zmywarce do naczyń nie jest zalecane, chyba, że mamy pewność , że nóż nie będzie miał kontaktu z innymi przedmiotami.


Szczegóły techniczne:


Surowiec: najważniejszym materiałem użytym przy produkcji ostrzy jest tlenek cyrkonu, którego główne właściwości to: twardość i odporność.

Proces wytwarzania:
 

Ostrza ceramiczne Victorinox wykonywane są ze sproszkowanego tlenku cyrkonu, który pod wpływem wysokiego ciśnienia zostaje sprężony w odpowiednie formy.Te formy są spiekane w bardzo wysokiej temperaturze.W procesie końcowym ostrza są szlifowane.
Dzięki dużej gęstości materiału uzyskujemy długotrwałą ostrość, ponieważ gęstość oznacza wysoką odporność na zużycie.


Ostrzenie:


Ze względu na specjalny proces wytwarzania, ostrza są płaskie i niepofalowane, nawet po ich spiekaniu. Dzięki temu tylko końcówki. nie zaś całe ostrza, poddawane są szlifowaniu. W ten sposób można uniknąć niewidocznych dla oka zarysowań. Zaleca się używanie diamentowej ostrzarki w celu ponownego naostrzenia noża.


Ostrza noży ceramicznych wykonane są w Japonii.  Rękojeści wykonane są w Szwajcarii

 



Kup Nóż ceramiczny do mięsa Victorinox 7.2003.15G + kurier GRATIS już dzisiaj.

Polecamy