Produkt dostępny!
Cena:
298,90 PLN
Model: 7.2003.15G
Kod producenta: 7.2003.15G
Gwarancja: dożywotnia
Realizacja zamówienia: 1 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

kurier - 1 dzień roboczy

poczta24 - 1 dzień roboczy

poczta48 - 2 dni robocze

paczkomaty - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

Koszt wysyłki: Wysyłka gratis!
Gwarancja udanych zakupów
Promocje asortymentowe
Szybka dostawa

Nóż ceramiczny do mięsa Victorinox 7.2003.15G + kurier GRATIS


UWAGA. Dla zamówień o łącznej kwocie 300 zł i więcej - wysyłka kurierem gratis!


 

Najnowsza linia noży ceramicznych Victorinox.


Zalety:

- najwyższa jakość 
- długotrwała ostrość
- neutralność ostrza w stosunku do smaku krojonej żywności 

Ostrza ceramiczne są wytwarzane ze sproszkowanego tlenku cyrkonu o wysokiej jakości, sprężone pod bardzo wysokim ciśnieniem oraz spiekane w specjalnych piecach w temp.1500 stopni C.
W rezultacie otrzymuje się noże o niezwykłej twardości- prawie tak twarde, jak diamenty.
Dzięki ceramicznemu materiałowi, nóż jest bardzo lekki, waży jedynie połowę tego, co nóż ze stali o takiej samej wielkości.Nóż jest odporny na korozję oraz, dzięki swojej gładkiej powierzchni, niewrażliwy na kwasy.Ze względu na niezwykłą twardość, noże pozostają ostre przez długi czas.


Wskazówki i środki ostrożności: 

Noże ceramiczne są przeznaczone do krojenia żywności.
Nie są one wstrząsoodporne.
Nie należy nimi o nic uderzać, ani podważać.Trzeba uważać, aby nie upuścić noża na podłogę lub inną twardą powierzchnię.
Aby noże pozostały ostre przez długi czas, zaleca się używanie desek do krojenia z drewna lub plastiku.
Nie należy kroić twardych produktów lub przedmiotów (np. zamrożona żywność, kości, metal itd.).
Nie trzymać noża w otwartym ogniu (wysokie przewodnictwo ciepła!).
Nie myć noży drucianym zmywakiem.
Do mycia używać tylko łagodnych detergentów
Przechowywać nóż w załączonej osłonce ochronnej.
Mycie noży w zmywarce do naczyń nie jest zalecane, chyba, że mamy pewność , że nóż nie będzie miał kontaktu z innymi przedmiotami.


Szczegóły techniczne:


Surowiec: najważniejszym materiałem użytym przy produkcji ostrzy jest tlenek cyrkonu, którego główne właściwości to: twardość i odporność.

Proces wytwarzania:
 

Ostrza ceramiczne Victorinox wykonywane są ze sproszkowanego tlenku cyrkonu, który pod wpływem wysokiego ciśnienia zostaje sprężony w odpowiednie formy.Te formy są spiekane w bardzo wysokiej temperaturze.W procesie końcowym ostrza są szlifowane.
Dzięki dużej gęstości materiału uzyskujemy długotrwałą ostrość, ponieważ gęstość oznacza wysoką odporność na zużycie.


Ostrzenie:


Ze względu na specjalny proces wytwarzania, ostrza są płaskie i niepofalowane, nawet po ich spiekaniu. Dzięki temu tylko końcówki. nie zaś całe ostrza, poddawane są szlifowaniu. W ten sposób można uniknąć niewidocznych dla oka zarysowań. Zaleca się używanie diamentowej ostrzarki w celu ponownego naostrzenia noża.


Ostrza noży ceramicznych wykonane są w Japonii.  Rękojeści wykonane są w Szwajcarii

 



Kup Nóż ceramiczny do mięsa Victorinox 7.2003.15G + kurier GRATIS już dzisiaj.

Polecamy