Cena:
169,00
PLN
Czy ciabatta czy focaccia: nóż do pieczywa z ostrzem o długości 20 cm z serii Tanaro marki Ballarini bez problemu przekroi każdy rodzaj pieczywa. Przekrojenie nawet najtwardszej skórki jest dla tego noża wykonanego z niemieckiej stali nierdzewnej pestką. Powiedz „Arrivederci” wszystkim okruchom, które dzięki falowanemu ostrzu pójdą w zapomnienie. Ergonomiczny uchwyt z piaskowanej stali szlachetnej przyjemnie i pewnie leży w dłoni. Wysoka ostrość, doskonałe właściwości tnące i antykorozyjne to nie jedyne zalety tego wspaniałego narzędzia. Odznacza się ono również niezwykłą higienicznością zapewnioną poprzez gładkie, bezszczelinowe przejście pomiędzy uchwytem a ostrzem, dzięki czemu nie gromadzą się nigdzie nawet najmniejsze cząsteczki żywności. Mimo, że zalecane jest mycie pod bieżącą wodą, nóż może być czyszczony również w zmywarce. Niewielki trzpień gwarantuje nie tylko optymalne wyważenie, ale też bezpieczeństwo użytkowania. Zarówno podczas codziennego śniadania, jak i eleganckiej kolacji, wspaniały wygląd tego perfekcyjnego noża wkomponuje się idealnie. Matowe wykończenie uchwytu, kontrastujące z polerowanymi na wysoki połysk wstawkami prezentują się wręcz doskonale. CECHY SZCZEGÓLNE
WYMIARY
|