Cena:
246,99
PLN
Co łączy Trewir, Wiesbaden, Münster i Lüneburg? Oprócz historycznego centrum miasta, zabytków znanych poza granicami regionu i wieloletniej tradycji ważnych miast handlowych, łączy je jeszcze jeden ważny aspekt: w tych miastach mieszkają znakomici detaliści wyrobów stalowych, którzy zbudowali swoją znakomitą reputację przez wiele lat dzięki ich szerokiemu wyborowi i pierwszorzędnej wiedzy. Wykorzystaliśmy ich wieloletnie doświadczenie, doskonałą wiedzę i codzienne wyczucie, aby sprostać wymaganiom i potrzebom gotowania i entuzjastów kuchni w naszym rozwoju produktów z serii Boker Core, w połączeniu z naszym prawie 150-letnim doświadczeniem jako Manufaktura noży w Solingen . Rezultatem jest produkt o dynamicznych liniach, doskonałej obsłudze i zapierających dech w piersiach możliwościach cięcia, który uzyskał ocenę jakości „zalecaną przez wiodących sprzedawców detalicznych”. Solidne ostrze wykonane ze stopu chromowo-molibdenowo-wanadowego (X50CrMoV15), doskonale nadające się do produkcji wysokiej jakości noży kuchennych, jest ręcznie kute przez rzemieślników Solingen, optymalizowane strukturalnie, a następnie utwardzane do 58 HRC. Aby zapewnić dłuższą żywotność ostrza i jeszcze dokładniejsze cięcie, nasz tradycyjny szlif ręczny jest następnie polerowany na wysoki połysk. Kuty bolster zapewnia pewny chwyt i chroni użytkownika przed ewentualnymi urazami w przypadku poślizgnięcia. Cechą charakterystyczną wszystkich noży z tej serii jest delikatnie zaokrąglony grzbiet. Dzięki temu nóż jest łatwy i przyjemny w obsłudze w dowolnej pozycji oraz zapobiega nieprzyjemnemu uciskowi dłoni nawet w przypadku silnego nacisku. Praktyczne i doskonale wyważone uchwyty wykonane z tworzywa sztucznego dopełniają całości. Noże są bardzo odporne na wilgoć i bez wahania mogą być używane również w profesjonalnych restauracjach. Szczególnie w kuchni higiena musi zawsze spełniać najwyższe standardy. Nóż szefa kuchni jest jednym z najważniejszych noży w kuchni i należy do podstawowego wyposażenia. Ma nieco szersze i dłuższe ostrze niż nóż uniwersalny. Wąska końcówka nadaje się również do krojenia cebuli lub małych warzyw. Dzięki swojej długości może służyć również jako nóż do mięsa. Łatwo jest również przetwarzać duże warzywa. Dane techniczne
|