Lekki i wszechstronny tasak to uniwersalne narzędzie, które tłucze, sieka, kruszy, miele, zbiera i kroi jedzenie.
Dzięki wąskiemu przekrojowi jest elastyczny i jest w stanie poradzić sobie z delikatnym obieraniem, siekaniem i krojeniem - które wykraczają poza sferę możliwości tasaka rzeźnika.
Jest to przede wszystkim nóż do warzyw używany do siekania, ale może również służyć jako nóż do krojenia drobnych kawałków mięsa i innych białek - i zdecydowanie nie jest przeznaczony do rąbania dużych kości.
Ma wystarczającą wysokość, aby można było za jej pomocą nabierać duże ilości produktu, takiego jak łopatka lub skrobaczka, oraz wystarczającą masę, aby kręgosłup można wykorzystać do ubijania i zmiękczania mięsa. Płaskie ostrze ma wystarczającą powierzchnię, aby spłaszczyć i zmiażdżyć składniki, takie jak czosnek, imbir lub orzechy.
Materiał rękojeści |
|
Stal nierdzewna |
Długość całkowita (mm) |
|
300 |
Całkowita wysokość (mm) |
|
70 |
Całkowita szerokość (mm) |
|
20 |