Cena:
1769,20
PLN
Kup cały komplet !
Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym. Profesjonalny japoński nóż Tojiro Aogami, Yanagi-Sashimi 30 cm. Ostrze: stal Aogami Twardość: +/- 63 HRC Długość całkowita: 44,8 cm Długość ostrza: 30 cm Szerokość Klingi: 3,5 cm Grubość klingi: ok. 3,4 mm Waga: ok. 160 g |