Cena:
618,99
PLN



Przedstawiamy japoński nóż rdzewny z serii Shirogami, jest to zakończony kwadratowym czubkiem nóż do sashimi, pochodzący ze wschodniego regionu Japonii (Kanto). Klinga noża jest węższa, cieńsza oraz lżejsza niż w nożu Yanagi, dzięki czemu odczuwamy mniejsze zmęczenie podczas pracy. Nazwa ,,Tako”, po japońsku znaczy ,,ośmiornica”, wzięła się, że nóż szczególnie dobrze radzi sobie kruchym mięsem gotowanej ośmiornicy. Nóż został zaprojektowany tak,by wykonywać nim pojedyncze płynne cięcia. Dane techniczne:- Ostrze: stal 3 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - Shirogami #2 Noże z serii Tojiro Shirogami to doskonały wybór dla miłośników tradycyjnych narzędzi. Noże wykonane ze stali węglowej cieszą się ogromną popularnością wśród japońskich mistrzów kuchni, mimo że stal rdzewna wymaga większej opieki. Klingi ze stali wysokowęglowej Shirogami #2, bardzo długo zachowują doskonałą ostrość. Drewniana rękojeść została wzmocniona pierścieniem. |