OPIS PRODUKTU
Ten nóż to ręcznie wykonany 8" kiritsuke w stylu japońskim. Kiritsuke zawsze pomaga kroić mięso, warzywa, ryby i gotowane potrawy z wygodą i łatwością. Ten nóż jest ręcznie wykonany przez bardzo doświadczonych rzemieślników z kilkudziesięcioletnim doświadczeniem w ręcznym wykonywaniu noży. Ostrze to 67-warstwowa stal damasceńska VG10 o kutym i polerowanym na wysoki połysk wykończeniu. Drobny wypukły szlif krawędzi tworzy ładny łukowaty kształt i niezwykle ostre wykonanie. Do rękojeści zastosowano również drewno różane i róg bawoli, łączony z niklowanym srebrem. Dzięki prostemu i klasycznemu wzornictwu, cały korpus ma strukturę full tang, aby osiągnąć najlepsze wyważenie i najdłuższą trwałość użytkową.
Ostrze
- Materiał: 67 warstwowa stal damasceńska VG10 z motywem rybiej ości
- Wypukłe szlifowanie krawędzi
- Długość ostrza 210mm (część krawędziowa)
- Wykończenie polerowane na lustro
Rękojeść
- Materiał: drewno różane, róg bawoli i niklowane srebro
- Długość rękojeści 137mm
PaCKAGE
- Kolorowe pudełko, z instrukcją obsługi/kartą gwarancyjną i kawałkiem ściereczki do czyszczenia noża.
Instrukcja użytkowania
- Nie używaj noża do innych celów niż krojenie żywności.
- Używaj noża do krojenia owoców, warzyw, ryb i mięs bez ości.
- Krój na powierzchniach przyjaznych dla ostrza, takich jak drewno, plastik lub guma.
- Prosimy o ręczne mycie noża łagodnym mydłem do naczyń, wypłukanie i dokładne osuszenie ręcznikiem po użyciu. NIE zaleca się stosowania zmywarki.
- Nóż należy przechowywać w bloku na noże, w pochewce lub w wyściełanym pudełku ochronnym.
Dane techniczne:
- Długość ostrza: 210mm
- Długość rękojeści: 137mm
- Długość noża: 362mm
- Grubość ostrza: 2,5mm
- Stal: rdzeń ze stali VG10 obłożony stalą miękką
- Ilość warstw stali : 67
- Hartowanie: 61HRC
- Rękojeść: róg białego bawołu, drewno różane, posrebrzane przekładki
- Szlif: convex
- Waga: 180g
- Wykończenie: lustrzane