Wczytuję dane...
Cena:
638,99 PLN
Model: 140_1102
Kod producenta: 140_1102
Gwarancja: 5 lat
Realizacja zamówienia: 3 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

kurier - 1 dzień roboczy

poczta24 - 1 dzień roboczy

poczta48 - 2 dni robocze

paczkomaty - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

Koszt wysyłki: Wysyłka gratis!
Zwrot do 14 dni
Możliwość odbioru osobistego
Szybka dostawa

Zestaw Masahiro w opakowaniu ozdobnym składający się z noży z serii BWH: Chef 210mm oraz Utility 120mm. Nóż szefa kuchni to najbardziej popularne i najczęściej używane ostrze do pracy w kuchni a jego mniejsza wersja w postaci noża Utility 120 mm jest jego idealnym uzupełnieniem. Dodatkowo całość zapakowana w piękne pudełko tworzy idealny zestaw na prezent.

Charakterystyczny kształt noża szefa, wywodzący się z kuchni francuskiej wykorzystywany jest do wielu zadań kuchennych a nazwa nóż szefa kuchni, podkreśla fakt, że jest to nieodzowne narzędzie każdego kucharza.  Nóż jest bardzo lekki a rękojeść pewnie leży zarówno w małych jak i dużych dłoniach. Dzięki idealnemu wyważeniu pomiędzy ostrzem a rączką pozwala na rytmiczny, bardzo wydajny, kołyszący ruch na powierzchni podczas krojenia w plastry lub siekania różnych produktów.

Utility czy też nóż uniwersalny nóż będący mniejszą wersją noża szefa kuchni. Jego wszechstronne zastosowanie, sprawdzające się wszędzie tam gdzie nóż szefa jest za duży. Mniejsza wersja noża Utility może być również wykorzystywana do obierania.


BWH to seria noży wykonana na wzór linii MV-H. Zastosowano tu również molibdenowo-wanadową, wysokowęglową, nierdzewną stal MBS-26, która została poddana trójstopniowemu procesowi hartowania aż do osiągnięcia twardości 58-59 HRC. Każde ostrze zostało doprowadzone do perfekcji przez rzemieślników z ponad 30 letnim doświadczeniem, wynosząc noże Masahiro do poziomu niebywałej, niespotykanej ostrości

Rękojeść została wykonana z drewna o nazwie Black Pakkawood, którego liczne warstwy zostały pod dużym ciśnieniem i w wysokiej temperaturze sprasowane w jednolity, bardzo trwały, odporny na wilgoć i wodę materiał. Drewniany uchwyt z powłoką antybakteryjną jest łatwy w pielęgnacji niczym plastik, został zabezpieczony trzema perfekcyjnie osadzonymi i wypolerowanymi nitami.

Noże z tej serii są ostrzone z dwóch stron lecz w przeciwieństwie do większości zachodnich producentów, Masahiro ostrzy je asymetrycznie 80/20. Oznacza to, że krawędź tnąca przesunięta jest na jedną ze stron w osi noża. Korzyści z zastosowania asymetrycznego ostrzenia to nawet o 35% w stosunku do symetrycznego ostrza cieńsza krawędź tnąca, przez co znacznie ostrzejsza.

Przydatne informacje:

  • Wszystkie noże Masahiro są ekstremalnie ostre, zalecamy zatem użytkowanie z należytą ostrożnością.
  • Noży Masahiro nie należy używać to krojenia zamrożonych produktów ( z wyjątkiem serii do tego przeznaczonej).
  • Nie używaj noży do innych celów niż spożywcze.
  • Do krojenia używaj drewnianych lub wykonanych z tworzywa desek do krojenia.
  • Nie należy myć noży w zmywarkach, które niszczą krawędź tnącą.
  • Myj nóż w ciepłej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń.
  • Po umyciu wytrzyj nóż do sucha.

Typ stali: MBS-26
HRC: 58-59
Materiał rękojeści:  drewno black pakkawood
Sposób ostrzenia: dwustronny, asymetryczny 80/20
Wymiary:
Długość całkowita (A): Chef: 330 mm; Utility: 224 mm
Długość ostrza (B): Chef: 210 mm; Utility: 120 mm
Szerokość (C): Chef: 46 mm; Utility: 26 mm
Grubość (D): Chef: 2.0 mm; Utility: 1.8 mm
Waga: Chef: 158 g; Utility: 68 g