Wczytuję dane...

Cena:
360,05 PLN
379,00 PLN
Oszczędzasz 18.95 PLN

Najniższa cena produktu z ostatnich 30 dniu: 360.05 PLN

Realizacja zamówienia: 1 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

 

kurier GLS (14.90 zł) - 1 dzień roboczy

kurier GLS pobranie (18.90 zł) - 1 dzień roboczy

pocztex 48  (15 zł) - 2 dni robocze

pocztex 48  pobranie (19 zł) - 2 dni robocze

paczkomaty  (9.90 zł) - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

 

Dla zamówień powyżej 300 zł - dostawa GRATIS

Koszt wysyłki: Wysyłka gratis!

Produkty w zestawie:

1x Patelnia z pow. ceramiczną 24 cm Contrast Procoat
1x Patelnia z pow. ceramiczną 20 cm Contrast Procoat
1x Pokrywka uniwersalana do patelni Gerlach 20 cm
1x Pokrywka uniwersalna do patelni Gerlach 24 cm
Zwrot do 14 dni
Możliwość odbioru osobistego
Szybka dostawa

Skład zestawu:
Patelnia aluminiowa O 24 cm, h: 5,3 cm
 

 

Patelnia CONTRAST PROCOAT to błyskawiczne i przyjemne gotowanie

Aluminiowe patelnie Contrast Procoat to połączenie funkcjonalności i wysokiej klasy materiałów. Pokryte specjalną powłoką  Ilag Xera Dur ® Non Stick, która doskonale zapobiega przywieraniu potraw. Produkty z linii Contrast Procoat ułatwiają przygotowywanie zdrowszych posiłków przy zachowaniu jak najlepszego smaku, aromatu i wartościowych składników odżywczych.

Szczegółowy opis:

Patelnie z linii Contrast Procoat posiadają powłokę Ilag Xera Dur ® Ceramic Non Stick­ - wyjątkowo twardą, nieprzywierającą i odporną na działanie wysokich temperatur. Z myślą o intensywnym użytkowaniu w naczyniu została zastosowana technologia Xerogel ®, co sprawia, że powłoka ceramiczna nie jest podatna ścieranie. To produkt dla najbardziej wymagających osób, ceniących sobie jakość oraz wytrzymałość używanych produktów. Z troski o zdrowie użytkowników, patelnie nie zawierają niebezpiecznych substancji, będąc niezwykle przyjaznym naczyniem podczas gotowania.

Trójwarstwowe, stalowe dno zapewnia perfekcyjną i równomierną dystrybucję ciepła.

Linia Contrast Procoat jest odpowiednia do wszystkich rodzajów kuchenek. Ważną cechą jest wykorzystywanie w pełni potencjału płyt indukcyjnych, dzięki technologii Full Induction, która zapewnia szybsze przyrządzanie potraw.

Funkcjonalny i ergonomiczny uchwyt Soft Touch wykonany z silikonu, nie nagrzewa się, zapewniaja komfort i wygodę w gotowaniu wszystkich posiłków.

Niezwykle gładka i szczelna powłoka ceramiczna ILAG jest łatwa w utrzymaniu czystości.

 

Technologia ILAG

 

 

ILAG XERA DUR ® to wyjątkowy, szwajcarski system jednopowłokowy, który charakteryzuje się przede wszystkim nieprzywieraniem potraw do dna patelni, wyjątkową twardością oraz odpornością na wysokie temperatury. Dzięki zastosowanym powłokom, naczynie jest niezwykle łatwe w czyszczeniu oraz bezpieczne dla zdrowia, ponieważ zostało ono wykonane z naturalnych minerałów, które nie wytwarzają żadnych szkodliwych substancji podczas intensywnego smażenia.

Charakterystyka

Liczba warstw 1
Grubość powłoki µm 40-50
Temperatura utwardzania °C 250
Temperatura robocza ° C 250
Wytrzymałość (LGA) ????
Odporność na korozję ????

 

Naczynia ceramiczne – użytkowanie oraz pielęgnacja

 

Ważne wskazówki dotyczące bezpieczeństwa

  • Zawsze pilnuj patelni i upewnij się, że nie jest ona używana w obecności dzieci.
  • Nie pozwól, aby naczynie znajdowało się na gorącej kuchence przez czas dłuższy, niż jest to konieczne.
  • Aby uniknąć obrażeń, bądź ostrożnym trzymając rozgrzaną patelnię za uchwyt.
  • Upewnij się, że uchwyty nigdy nie są ustawione nad gorącymi płytami grzejnymi.
  • Powłoka Ceralon ® nie zawiera PTFE, PFOA i fluoru.

 

Uwagi dotyczące użytkowania

  • Przed pierwszym użyciem patelni, wyjmij wszystkie opakowania i etykiety, a następnie umyj naczynie płynem do mycia naczyń z gorącą wodą.
  • Zagotuj wodę 2-3 razy na patelni, aby usunąć pozostałości produkcyjne i zanieczyszczenia.
  • Przed pierwszym użyciem wetrzyj w patelnię niewielką ilość oleju. Procedura ta powinna być powtarzana od czasu do czasu.
  •  Staraj się oszczędzać energię upewniając się, że patelnia jest takiej samej wielkości lub jest większa, ale nigdy mniejsza, niż powierzchnia gotowania. Podczas korzystania z kuchenki gazowej, wyreguluj płomień tak, aby nie dotykał  brzegów patelni.
  • Nie używaj oleju lub tłuszczu do podgrzewania żywności na patelni.
  • Pomimo, że nieprzywierająca powłoka ceramiczna wykazuje odporność na wysokie temperatury, nawet do 400 ° C, przegrzanie patelni nie jest zalecane.
  • Powłoki ceramiczne nagrzewają się w bardzo krótkim czasie i dlatego nie mogą nigdy być pozostawione na kuchence bez nadzoru.
  • Nigdy nie przegrzewaj patelni. Unikaj użytkowania naczynia w temperaturze powyżej 250 ° C. Można temu zapobiec, używając oleju jako wskaźnika ciepła, ponieważ olej zaczyna dymić w temperaturach powyżej 250 ° C.
  • Za wszelką cenę unikaj przegrzania naczynia. Istnieje możliwość przypalenia się żywności na powłoce ceramicznej i pojawienia się na niej czarnych osadów.
  • Wysokie temperatury oraz duża ilość oleju nie jest zalecana podczas smażenia.
  • Nie dopuszczaj do spalania się oleju na patelni.
  • Nigdy nie rozcinaj żywności w naczyniu za pomocą ostrych i twardych przedmiotów.
  • Używaj tylko nylonowych lub drewnianych akcesoriów kuchennych.
  • Zawsze korzystaj z czystej patelni. Przed jej schowaniem, upewnij się, że wszystkie resztki jedzenia są usunięte.

 

Czyszczenie i pielęgnacja

  • Przed czyszczeniem zawsze ostudź patelnię. Duże wahania temperatury mogą powodować trwałe odkształcenia naczynia.
  • Do czyszczenia używaj gorącej wody, miękkiej strony gąbki lub miękkiej, nylonowej szczoteczki. Nie używaj wełny stalowej ani szorstkich ściereczek!
  • Aby usunąć resztki jedzenia i tłuszczu, nie używaj agresywnych lub ściernych środków czyszczących (np. mleczko do czyszczenia).
  • W przypadku, gdy na powłoce powstaną ciemne osady spowodowane działaniem wysokich temperatur na naczynie, nie usuwaj ich za pomocą szorstkich ściereczek lub przedmiotów o ostrych   krawędziach. Zalej patelnię gorącą wodą, mocząc ją przez jakiś czas, następnie  ostrożnie i delikatnie usuń powstałe osady za pomocą miękkiej, nylonowej szczoteczki lub miękkiej ściereczki .
  • Przy dłuższym użytkowaniu patelni, resztki pożywienia, które nie zostały wcześniej usunięte, mogą prowadzić do przebarwień o różnym nasileniu. Może to negatywnie wpłynąć na powierzchnię powłoki. Dlatego powierzchnię patelni należy czyścić starannie i dokładnie.
  • Nieznaczne przebarwienia i plamy są zjawiskiem normalnym. Są one bardziej widoczne na jasnych powłokach, niż na ciemnych lub czarnych powierzchniach.
  • Agresywne detergenty używane podczas czyszczenia w zmywarkach mogą doprowadzić do obniżenia  własności naczynia. Zalecane jest ręczne mycie patelni z powłoką ceramiczną.
Polecamy