Wczytuję dane...

Cena:
568,70 PLN
605,00 PLN
Oszczędzasz 36.30 PLN

Najniższa cena produktu z ostatnich 30 dniu: 568.70 PLN

Realizacja zamówienia: 1 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

 

kurier GLS (14.90 zł) - 1 dzień roboczy

kurier GLS pobranie (18.90 zł) - 1 dzień roboczy

pocztex 48  (15 zł) - 2 dni robocze

pocztex 48  pobranie (19 zł) - 2 dni robocze

paczkomaty  (9.90 zł) - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

 

Dla zamówień powyżej 300 zł - dostawa GRATIS

Koszt wysyłki: Wysyłka gratis!

Produkty w zestawie:

1x Patelnia z pow. ceramiczną 28 cm Gerlach - Harmony Classic
1x Patelnia z pow. ceramiczną 20 cm Gerlach - Harmony Classic
1x Patelnia z pow. ceramiczną 24 cm Gerlach - Harmony Classic
1x Pokrywka uniwersalana do patelni Gerlach 20 cm
1x Pokrywka uniwersalna do patelni Gerlach 24 cm
1x Pokrywka uniwersalna do patelni Gerlach 28 cm
Zwrot do 14 dni
Możliwość odbioru osobistego
Szybka dostawa

Poznaj patelnię z powłoką ceramiczną HARMONY CLASSIC

Patelnia Harmony Classic z powłoką ceramiczną ILAG Ceralon ® Non Stick to innowacyjne naczynie, doskonale łączące walory użytkowe z aspektami zdrowotnymi i nowoczesnym wzornictwem. Idealne do smażenia i duszenia potraw. Niezawodny produkt najwyższej jakości o przemyślanym designie, który pozwoli cieszyć się chwilami spędzonymi przy gotowaniu.

Szczegółowy opis:

Patelnie z linii Harmony Classic posiadają powłokę ceramiczną ILAG Ceralon ® Non Stick, która jest wyjątkowo odporna na ścieranie, zarysowania, odkształcenia oraz bardzo wysokie temperatury. Podczas gotowania i smażenia potrawy nie przywierają do dna patelni, dzięki czemu praca w kuchni staje się przyjemna i bezstresowa. Powłoka ceramiczna nie zawiera szkodliwych substancji, zapewniając bezpieczeństwo dla zdrowia podczas użytkowania. Patelnia pozwala na zdrowe gotowanie w niższych temperaturach z minimalną ilością tłuszczu.

Grube, trójwarstwowe dno gwarantuje doskonałe i równomierne przewodzenie ciepła, co sprawia, że praca w kuchni staje się proste i bardziej energooszczędne.

Patelnia doskonale nadaje się do stosowania na wszystkich rodzajach kuchenek.

Antypoślizgowa rączka wykonana  z materiału typu Soft Touch nie nagrzewa się i pozwala na wygodne użytkowanie patelni każdego dnia.

Dużą zaletą patelni Harmony Classic jest łatwość w utrzymywaniu naczynia w czystości.

Technologia ILAG

 

ILAG Non-Stick Ceramic, wcześniej znany jako CERALON ®, to szwajcarskie powłoki ceramiczne. Dwupowłokowy system charakteryzuje się wyjątkową twardością oraz odpornością na wysokie temperatury. Potrawy nie przywierają do patelni, a samo naczynie jest niezwykle łatwe w czyszczeniu.

 Powłoki zostały wykonane z naturalnych minerałów, dlatego są bezpieczne dla zdrowia i nie wytwarzają żadnych szkodliwych substancji podczas intensywnego smażenia. Zużycie energii w procesie produkcyjnym jest mniejsze, niż w konwencjonalnych powłokach z powodu niższych temperatur utwardzania.

 

Charakterystyka

Liczba warstw 2
Grubość powłoki µm 35-50
Temperatura utwardzania ° C 200
Temperatura robocza ° C 250
Odporność na ścieranie (BS) ????
Wytrzymałość (LGA) ????
Odporność na korozję

????

 

Naczynia ceramiczne – użytkowanie oraz pielęgnacja

Ważne wskazówki dotyczące bezpieczeństwa

  • Zawsze pilnuj patelni i upewnij się, że nie jest ona używana w obecności dzieci.
  • Nie pozwól, aby naczynie znajdowało się na gorącej kuchence przez czas dłuższy, niż jest to konieczne.
  • Aby uniknąć obrażeń, bądź ostrożnym trzymając rozgrzaną patelnię za uchwyt.
  • Upewnij się, że uchwyty nigdy nie są ustawione nad gorącymi płytami grzejnymi.
  • Powłoka Ceralon ® nie zawiera PTFE, PFOA i fluoru.

Uwagi dotyczące użytkowania

  • Przed pierwszym użyciem patelni, wyjmij wszystkie opakowania i etykiety, a następnie umyj naczynie płynem do mycia naczyń z gorącą wodą.
  • Zagotuj wodę 2-3 razy na patelni, aby usunąć pozostałości produkcyjne i zanieczyszczenia.
  • Przed pierwszym użyciem wetrzyj w patelnię niewielką ilość oleju. Procedura ta powinna być powtarzana od czasu do czasu.
  • Staraj się oszczędzać energię upewniając się, że patelnia jest takiej samej wielkości lub jest większa, ale nigdy mniejsza, niż powierzchnia gotowania. Podczas korzystania z kuchenki gazowej, wyreguluj płomień tak, aby nie dotykał  brzegów patelni.
  • Nie używaj oleju lub tłuszczu do podgrzewania żywności na patelni.
  • Pomimo, że nieprzywierająca powłoka ceramiczna wykazuje odporność na wysokie temperatury, nawet do 400 ° C, przegrzanie patelni nie jest zalecane.
  • Powłoki ceramiczne nagrzewają się w bardzo krótkim czasie i dlatego nie mogą nigdy być pozostawione na kuchence bez nadzoru.
  • Nigdy nie przegrzewaj patelni. Unikaj użytkowania naczynia w temperaturze powyżej 250 ° C. Można temu zapobiec, używając oleju jako wskaźnika ciepła, ponieważ olej zaczyna dymić w temperaturach powyżej 250 ° C.
  • Za wszelką cenę unikaj przegrzania naczynia. Istnieje możliwość przypalenia się żywności na powłoce ceramicznej i pojawienia się na niej czarnych osadów.
  • Wysokie temperatury oraz duża ilość oleju nie jest zalecana podczas smażenia.
  • Nie dopuszczaj do spalania się oleju na patelni.
  • Nigdy nie rozcinaj żywności w naczyniu za pomocą ostrych i twardych przedmiotów.
  • Używaj tylko nylonowych lub drewnianych akcesoriów kuchennych.
  • Zawsze korzystaj z czystej patelni. Przed jej schowaniem, upewnij się, że wszystkie resztki jedzenia są usunięte.

Czyszczenie i pielęgnacja

  • Przed czyszczeniem zawsze ostudź patelnię. Duże wahania temperatury mogą powodować trwałe odkształcenia naczynia.
  • Do czyszczenia używaj gorącej wody, miękkiej strony gąbki lub miękkiej, nylonowej szczoteczki. Nie używaj wełny stalowej ani szorstkich ściereczek!
  • Aby usunąć resztki jedzenia i tłuszczu, nie używaj agresywnych lub ściernych środków czyszczących (np. mleczko do czyszczenia).
  • W przypadku, gdy na powłoce powstaną ciemne osady spowodowane działaniem wysokich temperatur na naczynie, nie usuwaj ich za pomocą szorstkich ściereczek lub przedmiotów o ostrych krawędziach. Zalej patelnię gorącą wodą, mocząc ją przez jakiś czas, następnie  ostrożnie i delikatnie usuń powstałe osady za pomocą miękkiej, nylonowej szczoteczki lub miękkiej ściereczki .
  • Przy dłuższym użytkowaniu patelni, resztki pożywienia, które nie zostały wcześniej usunięte, mogą prowadzić do przebarwień o różnym nasileniu. Może to negatywnie wpłynąć na powierzchnię powłoki. Dlatego powierzchnię patelni należy czyścić starannie i dokładnie.
  • Nieznaczne przebarwienia i plamy są zjawiskiem normalnym. Są one bardziej widoczne na jasnych powłokach, niż na ciemnych lub czarnych powierzchniach.
  • Agresywne detergenty używane podczas czyszczenia w zmywarkach mogą doprowadzić do obniżenia  własności naczynia. Zalecane jest ręczne mycie patelni z powłoką ceramiczną.
Polecamy