Wczytuję dane...

Cena:
769,00 PLN

Model: KAT00975

Kod producenta: KAT00975

Gwarancja: 2 lata

Realizacja zamówienia: 3 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

 

kurier GLS (14.90 zł) - 1 dzień roboczy

kurier GLS pobranie (18.90 zł) - 1 dzień roboczy

pocztex 48  (15 zł) - 2 dni robocze

pocztex 48  pobranie (19 zł) - 2 dni robocze

paczkomaty  (9.90 zł) - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

 

Dla zamówień powyżej 300 zł - dostawa GRATIS

Koszt wysyłki: Wysyłka gratis!

Zwrot do 14 dni
Możliwość odbioru osobistego
Szybka dostawa

Katsushige Anryu Shirogami Nóż Santoku 17 cm

Opis produktu:

Tradycyjny ręcznie kuty nóż kuchenny wykonany przez mistrza Katsushige Anryu, to doskonałe narzędzie do pracy z warzywami o owocami, jak również sprawdzi się w pracy z mięsem i rybą. Szeroka klinga jest idealna do przenoszenia pokrojonych produktów, jak również np. do rozgniata czosnku.

Całość dopełnia owalna rękojeść wykonana z drewna różanego wykończona pierścieniem z pakkawood. Konstrukcja jest niezwykle lekka, a owalna rękojeść idealnie dopasowuje się do dłoni. Noże Katsushige Anryu, ze względu na ręczne wykonanie mogą minimalnie odbiegać od przedstawionych zdjęć. Każdy wzór jest unikatowy, co sprawia, że noże są wyjątkowe i niepowtarzalne.

W przypadku wyboru noża rdzewnego przydatnym produktem jest również olejek kameliowy do pielęgnacji noża. Zabezpieczy on nóż przed skutkami wilgoci. Akcesoria do pielęgnacji noży są dostępne tutaj.

Dane techniczne:

- Ostrze: 11 warstwowa rdzewna stal Rdzeń Shirogami #2
- Rękojeść: drewno różane pierścień wykonany z drewna pakka
- Twardość: 63-64 HRC
- Długość całkowita: 31,4 cm
- Długość ostrza: 17,3 cm
- Szerokość klingi: 4,5 cm
- Grubość klingi: 3,4 mm
- Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
- Waga: ok. 148 g